detector.media
31.03.2022 21:41
Посли G7 засуджують викрадення російськими окупантами журналістів та активістів
Посли G7 засуджують викрадення російськими окупантами журналістів та активістів
За даними Міністерства закордонних справ України, від 24 лютого російські окупанти викрали в Україні близько 30 місцевих лідерів, активістів та журналістів.

Посли країн «Групи семи» засуджують «жалюгідне» викрадення цивільних осіб російськими силовиками в Україні. Про це йдеться в заяві, опублікованій у твіттері.

«Посли G7 засуджують жалюгідне викрадення цивільних осіб російськими військами в Україні, включаючи журналістів, громадських активістів, мерів та місцевих чиновників. Ці відчайдушні спроби підірвати українську демократію мають бути припинені» — йдеться у зверненні послів.

Також дипломати відзначили: «Користуємося цією можливістю, щоб віддати належне місцевим чиновникам по всій Україні, які продовжують нести важкий тягар, забезпечуючи захист своїх громад та підтримуючи жителів. Їхня стійкість під надзвичайним тиском є яскравим прикладом відданості державній службі».

Нагадаємо, за даними Міністерства закордонних справ України, від 24 лютого російські окупанти викрали в Україні близько 30 місцевих лідерів, активістів та журналістів.

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, під Києвом у Вишгородському районі зник фотожурналіст Максим Левін, востаннє він виходив на зв'язок 13 березня. У Запорізькій області викрали журналістку Ірину Дубченко. Крім того, у Приморську окупанти викрали журналіста та активіста Костянтина Овсянникова.

Фото з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY