detector.media
31.03.2022 16:48
Мінкультури та Міноборони України підтримали роботу журналістів під час війни
Мінкультури та Міноборони України підтримали роботу журналістів під час війни
«Після перемоги над окупантами, враховуючи набутий досвід, ми обов’язково спільно напрацюємо необхідні рішення для більш ефективної взаємодії і покращення роботи окремих процесів», – зазначили в міністерствах.

Міністерство культури та інформаційної політики України і Міністерство оборони України опублікували спільну заяву на підтримку представників ЗМІ. 

Так, міністерства нагадали, що журналісти, які працюють у зонах бойових дій, постійно знаходяться у страху і напруженні, ризикують власним життям, аби донести правдиву інформацію. Як йдеться у заяві, держава це розуміє та цінує внесок українських та іноземних ЗМІ в інформаційну політику країни.

«Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну журналістська спільнота об’єдналась і єдиним фронтом виступила проти російської пропаганди, руйнуючи хворі фантазії кремлівських наративів. 

Українська держава розуміє і високо цінує внесок представників українських та іноземних ЗМІ у інформаційну політику країни. Після перемоги над окупантами, враховуючи набутий досвід, ми обов’язково спільно напрацюємо необхідні рішення для більш ефективної взаємодії і покращення роботи окремих процесів», – зазначили в МКІП та Міноброни.

Вони також закликали ЗМІ продовжувати дотримуватись правил під час воєнного стану, щоб не наражати себе та інших на небезпеку. Крім того, нагадали громадянам, що не можна публікувати в мережі безпекову інформацію, аби не шкодити українським військовим. 

«Суспільство має довіряти та підтримувати журналістів та військових у їхній нелегкій роботі. Міністерство культури та інформаційної політики України та Міністерство оборони України дякує представникам четвертої влади за їхню самовіддану роботу, професійність і безстрашність у висвітленні російської агресії проти України», – додали в міністерствах.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр дала сім порад журналістам, як працювати під час війни в Україні.

Ілюстрація: Міноборони України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY