detector.media
31.03.2022 11:14
Для історій маріупольців про злочини Росії запустили окремий сайт
Для історій маріупольців про злочини Росії запустили окремий сайт
«Ми вирішили створити онлайн-архів історій маріупольців, щоб задокоментувати військові злочини та створити базу для майбутнього меморіалу», – зазначили автори проєкту.

В Україні створили сайт, на якому збирають історії мешканців Маріуполя про війну з Росією після 24 лютого 2022 року. Про це повідомила міськрада Маріуполя.

Сайт створив із командою автор бренду Маріуполя Сергій Родіонов. Історії збирають, щоб фіксувати воєнні злочини Росії та створити в майбутньому меморіал жертв російської агресії.

«У 2016 році наша команда представила проект "Бренд Маріуполя", окреслюючи стратегію розвитку міста. За кілька років Маріуполь перетворився на центр інновацій, експериментів, велику культурну столицю.

24 лютого 2022 року, коли Росія вторглася в Україну, Маріуполь швидко став містом жахів та великої гуманітарної катастрофи. Наші родичі та друзі досі перебувають в місті без звязку, ховаючись у підвалах. Лише за місяць загинули тисячі громадян.

Ми вирішили створити онлайн-архів історій маріупольців, щоб задокоментувати військові злочини та створити базу для майбутнього меморіалу», – зазначили автори проєкту.

Наразі на сайті розміщені посилання на статті англійською мовою про ситуацію в Маріуполі, опубліковані на сайтах Ukraїner, Meduza, AP, The Guardian.

Фото: скріншот зі сайту

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY