detector.media
31.03.2022 08:12
В Україні запустили портал для повідомлень про активи причетних до російської агресії
В Україні запустили портал для повідомлень про активи причетних до російської агресії
Майно воєнних злочинців у майбутньому зможуть конфіскувати для виплати компенсацій потерпілим українцям та відбудови країни.

В Україні запустили портал для повідомлень про активи людей, причетних до російської агресії, він доступний за посиланням. Про його створення повідомив Офіс генерального прокурора України.

Над викриттям цих активів працюють Офіс генпрокурора, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), Міністерство закордонних справ, Служба безпеки України, Національне антикорупційне бюро України, Національна поліція та Держфінмоніторинг.

Вони також обмінюються даними із колегами зі США та Євросоюзу.

«Для компенсації потерпілим та відбудови нашої країни ми розшукуємо майно воєнних злочинців, щоб мати змогу арештувати його в рамках кримінальних проваджень, а згодом конфіскувати. Кожен може допомогти нашій Task Force знайти активи російських чи білоруських посадовців, лідерів думок та всіх, хто організаційно, фінансово та інформаційно підтримує війну в Україні. Через новий ресурс ви можете швидко та зручно поділитися з нами відомою вам інформацією про їхні статки», – зазначила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Інформацію про закордонне майно людей, причетних до російських злочинів в Україні, можна повідомити через форму на порталі.

Нагадаємо, у «Дії» запровадили можливість подати заявку про пошкоджене майно.

Ілюстрація: reportsassets.nazk.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY