detector.media
28.03.2022 10:34
Роскомнагляд вимагає блокувати сайт із мультсеріалом «Масяня» через серію про війну проти України
Роскомнагляд вимагає блокувати сайт із мультсеріалом «Масяня» через серію про війну проти України
У мультфільмі Масяня приносить Путіну японський меч, щоб він прийняв «єдине хороше рішення в своєму житті».

Роскомнагляд вимагає блокувати сайт із мультсеріалом «Масяня», в останній серії якого йдеться про війну, яку розв'язала Росія проти України. Про це творець проєкту Олег Куваєв повідомив у фейсбуці.

«Надсилається повідомлення про обмеження доступу до інформаційного ресурсу mult.ru в інформаційно-телекомунікаційних мережах, у тому числі мережі "Інтернет", на підставі вимоги Генеральної прокуратури РФ бла-бла-бла. Коротше mult.ru тепер у Росії під забороною. Хоча я, та й глядачі, сайтом вже дуже рідко користуємося, все на ютубі в основному, але про всяк випадок зробив дзеркало на multru.com», – написав він.

У новій серії «Масяні» персонажі висловлюють критику російської влади, визнають, що самі громадяни Росії дозволили відбутися війні з Україною, також демонструються кадри знищених російськими військами житлових будинків та інших цивільних об'єктів, поранених людей. Також у мультфільмі Масяня приносить Путіну японський короткий меч, щоб він прийняв «єдине хороше рішення в своєму житті». А наприкінці серії герої дізнаються «гарну новину», і війна, судячи зі всього, закінчується.

Нагадаємо, що Роскомнагляд і прокуратура виступили з вимогою до російських медіа не публікувати інтерв’ю Зеленського. «Було б смішно, якби не було так трагічно», – відреагував на це український президент.

Ілюстрація: кадр із мультфільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY