detector.media
28.03.2022 10:08
Фільм про про українську гімнастку та Революцію Гідності отримав три нагороди Swiss Film Awards
Фільм про про українську гімнастку та Революцію Гідності отримав три нагороди Swiss Film Awards
Події стрічки відбуваються у 2013 році: 15-річна українка Ольга переїжджає до Швейцарії і тренується у збірній зі спортивної гімнастики. Її мати, журналістка, залишається в Україні, щоб висвітлювати події Революції Гідності.

Фільм «Ольга» режисера Елі Граппа про українську гімнастку та Революцію Гідності отримав три нагороди Швейцарської кіноакадемії Swiss Film Awards. Про це йдеться на сайті премії.

Стрічка була відзначена як найкращий повнометражний фільм, а також отримала нагороди за найкращий сценарій (його написав Елі Грапп) і за найкращий звук (Юрг Лемпен).

У своєму дебютному фільмі Елі Грапп розповідає історію молодої української гімнастки Ольги, яка готується до чемпіонату Європи, живучи в еміграції у Швейцарії. Коли в Києві починається Євромайдан, вона розривається між своїм новим життям і подіями на батьківщині.

Анастасія Будяшкіна, українська актриса, яка виконала головну роль, донедавна жила і працювала в Харкові. Після початку повномасштабного російського вторгнення вона переїхала до Швейцарії.

Міжнародна прем’єра фільму відбулася у 2021-му на Каннському кінофестивалі у програмі «Тиждень критики». Стрчка здобула відзнаку за кращий сценарій. На сьогоднішній день права на показ фільму продано у більш ніж 20 країн.

Швейцарія висувала фільм «Ольга» на здобуття премії «Оскар».

Нагадаємо, фільм «Будинок зі скалок» про дітей на сході України потрапить до шорт-листа «Оскара» на 2023 рік.

Ілюстрація: swissfilms.ch

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY