detector.media
26.03.2022 16:11
Тележурналіст В’ячеслав Твердохліб виніс із Маріуполя флешку з кадрами війни
Тележурналіст В’ячеслав Твердохліб виніс із Маріуполя флешку з кадрами війни
Журналіст знімав руйнування міста, зокрема, драмтеатру.

Журналіст В’ячеслав Твердохліб, який, зокрема, знімав сюжети для ТСН, вийшов пішки з Маріуполя. Йому вдалося зберегти флешку зі зйомками зруйнованого міста, які є доказами злочинів російських окупантів. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

На випадок обшуків на блокпостах флешку журналіст заховав у цукерку. Йому довелося йти кілька десятків кілометрів пішки. На одному з блокпостів, розповів В’ячеслав Твердохліб, він не стримався і почав сперечатися щодо зруйнованого міста.

Журналіст знімав руйнування міста, зокрема, драмтеатру. Відразу після вибуху він побіг до будівлі, гукав у підвалі людей. «Я спускався туди, коли горіло ще. Я спустився до підвалу, але вже нікого не було», - розповів В’ячеслав Твердохліб.

За місяць йому довелося побачити, як люди намагаються вижити у окупації. Зокрема, воду містянам доводиться набирати у фонтанах та в річці, біля якої перебувають тіла мертвих.

Сам В’ячеслав Твердохліб місяць переховувався у підвалах. Коли дуже застудився, вирішив вибиратися.

В ефірі марафону «Єдині новини» було пряме включення з розповіддю журналіста. Ці матеріали увійшли до сюжету ТСН про «Марік» – веселе сонячне місто, до якого журналісти «1+1» із задоволенням приїздили у відрядження.

Нагадаємо, відеожурналіст Associated Press Мстислав Чернов та фотограф Євген Малолєтка фіксували дії російських окупантів у Маріуполі протягом 20 днів. Вибратися з міста їм допомогли українські військові.

Ілюстрація: скріншот сюжету ТСН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY