detector.media
24.03.2022 21:58
«Іменем Російської Федерації». У Херсоні окупанти пограбували квартиру Катерини Гандзюк
«Іменем Російської Федерації». У Херсоні окупанти пограбували квартиру Катерини Гандзюк
Росіяни мстяться навіть вбитим активістам.

Під час мародерства у Херсоні російські силовики винесли кілька мішків речей із квартири активістки Катерини Гандзюк. Про це розповів її батько Віктор Гандзюк, повідомляється на фейсбук-сторінці «Хто замовив Катю Гандзюк?».

«Зайшли 12 озброєних осіб. Сусіди почали говорити, що вдома нікого немає, але вони все одно почали виламувати двері, мовляв, це "об’єкт, який загрожує російській державності"», — сказав Віктор Гандзюк. 

Російські військові виламали двері «іменем Російської Федерації» та повідомили, що ця квартира є «об’єктом, який загрожує російській державності».

Вони почали порпатися у особистих речах активістки. Найбільше шукали цінні речі і винесли прикраси, техніку, меблі, продукти. Тривало мародерство три години. Окупанти витягли з квартири кілька мішків.

«Це про відчай русні, їхній страх перед українським Херсоном та сміливими містянами, — коментують автори сторінки.  Мабуть, із загиблими активістами в Україні рашисти вирішили воювати також». 

Для Херсона Катерина Гандзюк є символом боротьби за справедливість.

Напад на громадську активістку Катерину Гандзюк стався 31 липня 2018 року в Херсоні. ЇЇ облили концентрованою сірчаною кислотою, що спричинило 40% опіків шкіри. Активістку транспортували до Києва, їй зробили понад 10 операцій. 96 днів вона боролася за життя, однак 4 листопада 2018 року Катерина Гандзюк померла.

В організації вбивства Гандзюк підозрюються ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер та помічник-консультант депутата цієї облради Олексій Левін.  

Фото з фейсбук-сторінки «Хто замовив Катю Гандзюк?»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY