detector.media
24.03.2022 20:55
Лідери G7 засудили дезінформацію РФ про «застосування» Україною біологічної зброї
Лідери G7 засудили дезінформацію РФ про «застосування» Україною біологічної зброї
«Група семи» застерегла Росію від використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї під час широкомасштабної війни РФ в Україні.

Лідери країн G7 засудили будь-які спроби Росії поширювати дезінформацію про нібито підготовку України до застосування зброї масового ураження. Про це йдеться в спільній заяві після зустрічі в четвер у Брюсселі. 

«Ми застерігаємо від будь-якої загрози використання хімічної, біологічної та ядерної зброї або пов’язаних із нею матеріалів. Ми нагадуємо про зобов’язання Росії за міжнародними договорами, які вона підписала і які захищають нас усіх, — йдеться в заяві. — У зв’язку з цим ми категорично засуджуємо зловмисну та абсолютно необґрунтовану дезінформаційну кампанію Росії проти України, держави, яка повністю дотримується міжнародних угод про нерозповсюдження. Ми висловлюємо занепокоєння щодо інших країн, які посилили російську кампанію дезінформації».

Нагадаємо, 18 березня Рада безпеки ООН відкинула фейкові звинувачення Росії щодо нібито наявності «військово-біологічної діяльності США в Україні». Цього дня за ініціативою РФ відбулося невідкладне засідання Радбезу ООН із фейковим порядком денним: «Щодо нових фактів військово-біологічної діяльності США в Україні».

Фото з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY