detector.media
24.03.2022 08:44
Латвія заборонила в'їзд 25 російським артистам та пропагандистам, які підтримали війну в Україні
Латвія заборонила в'їзд 25 російським артистам та пропагандистам, які підтримали війну в Україні
Ці особи, зокрема, брали участь у нещодавньому концерті в Москві, присвяченому річниці окупації Криму.

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс включив 25 російських артистів та пропагандистів до списку небажаних осіб із забороною в'їзду до країни на невизначений термін. Причина – їхня активна підтримка багаторічної агресії Росії проти України. Про це повідомляє LSM.

МЗС Латвії врахувало лист українського Мінкульту, яке закликало внести до списку небажаних понад 20 осіб, які брали участь у концерті у Москві 18 березня, присвяченому річниці окупації Криму та початку війни проти України.

До списку небажаних осіб потрапили: Марія Сітелі, Дмитро Губернієв, Володимир Машков, Артем Забор, Тіна Канделакі, Віктор Полаков, Поліна Гагаріна, Миколай Расторгуєв, Віталій Локтєв, Олександр Єрохін, Сергій Перегуда, Василь Пегуда, Василь Денис Мацуєв, Микита Міхалков, Валерій Гергієв, Дмитро Стрєльцов, Олексій Тарасов, Павло Сучков, Олексій Кантур, Сергій Полунін, Вікторія Циганова, Станіслав Михайлов.

«Латвія рішуче засуджує неспровоковану і нічим не виправдану війну Росії в Україні, яка триває вже місяць і де щодня внаслідок жорстоких дій російських збройних сил гинуть українські мирні жителі та солдати», – наголосили в МЗС Латвії.

Нагадаємо, в Україні створили список артистів, блогерів та політиків, які пропагують або «мовчки підтримують» війну.

Ілюстрація: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY