detector.media
23.03.2022 15:52
Окупанти викрали батька директорки «Головної газети Мелітополя» та сайту «РІА Мелітополь»
Окупанти викрали батька директорки «Головної газети Мелітополя» та сайту «РІА Мелітополь»
Сама журналістка виїхала з міста з міркувань безпеки.

У Мелітополі окупанти викрали батька Світлани Залізецької – директорки «Головної газети Мелітополя» та сайту «РІА Мелітополь» – Йосипа Станіславовича. Про це вона повідомила у фейсбуці.

«Приблизно, о 7-й ранку з обшуком до мене в будинок прийшли троє людей. У будинку перебували мої батьки-пенсіонери – мати та батько. Окупанти приїхали втрьох. Один був у цивільному та двоє військових з автоматами. У будинку перевернули все догори дригом. Знайшли документи – карту поляка. Стали питати у мами про родичів у Польщі. Батька 75 років Залізецького Йосипа Станіславовича вони вивезли у невідомому напрямку. Телефони батьків забрали. Вимогу передали мені через близьких. Вона одна – повернеться додому лише після того, як я прийду до них», – йдеться в повідомленні.

Журналістка зазначила, що вона наразі не в Мелітополі, але на окупантів це не вплинуло. Вони не повідомляють родичам, де знаходиться батько Світлани.

«Я розцінюю такі дії окупаційних сил Російської Федерації, як тероризм. Взявши в заручники мого старого батька, вони намагаються досягти співпраці або вимагатимуть зупинити роботу сайту. Раніше зі мною Галина Данильченко (призначена окупантами "голова" Мелітополя – ред.) провела попередню "профілактичну" бесіду. Наступна зустріч мала бути з комендантом. Її результат був прогнозований, тому я покинула місто. Інакше сиділа б у катівнях окупантів, як мер Іван Федоров, громадська активістка Ольга Гайсумова та Сергій Прийма, якого досі тримають у неволі», – повідомила Світлана Залізецька.

Журналістка просить колег та всі міжнародні організації повідомити про цей інцидент і допомогти звільнити з полону її батька, який до того ж має проблеми зі здоров'ям.

Фото з фейсбук-сторінки Світлани Залізецької

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY