detector.media
22.03.2022 15:27
В Україні запустили медіапроєкт «Український свідок» для документування війни з Росією
В Україні запустили медіапроєкт «Український свідок» для документування війни з Росією
Мета проєкту – «зберегти пам'ять про сьогоднішні жахливі події в Україні та не дати змогу ворогу переписати нашу історію».

В Україні запустили медіапроєкт «Український свідок» (Ukrainian Witness) для документування подій війни з Росією. Його створили Віталій Дейнега та його фонд «Повернись живим».

Автори проєкту нагадують, що на початку військової агресії в 2014 році було дуже мало якісних відео та фото з української сторони, тоді як російська пропаганда активно розповсюджувала свій контент і вигравала в інформаційному просторі. Тож після повномасштабного наступу творці медіапроєкту «мобілізували» відеографів, журналістів, монтажерів та інших людей, щоб збирати матеріали з різних куточків України та публікувати на своєму ресурсі. 

Мета проєкту – взаємодіяти з українським, російським та західним інфопросторами, щоб протидіяти їхньому викривленню. Зокрема, щоб заспокоїти українців та спростувати російські вкиди, що «нам кінець», щоб спростувати російський наратив начебто «операція йде по плану і втрат нема». Щоб показати Заходу, що недостатньо лише висловлювати стурбованість подіями в Україні.

Також мета проєкту – «зберегти пам'ять про сьогоднішні жахливі події в Україні та не дати змогу ворогу переписати нашу історію».

Як розповідають творці «Українського свідка», унікальність їхнього проєкту в довірі з боку українських військових та отриманні від них ексклюзивних фото- та відеоматеріалів. Контент будуть поширювати також із коментарями англійською, щоб більше людей розуміли, що відбувається в Україні. Для росіян планують публікувати відео в соцмережах, які ще не заборонені на території країни-агресора.

Проєкт існує близько двох тижнів. За цей час було побудовано редакцію, акредитовано волонтерів, налагоджено пошук контенту. Деякі відео вже потрапили в західні новини (CNN, Yahoo).

Щоб запропонувати медіапроєкту якісні сюжети або фото, які ще ніде не публікувалися, потрібно писати за адресою: materials.uw@gmail.com.

Раніше Мінцифри запустило сайт «Доказ» для документування воєнних злочинів Росії в Україні.

Ілюстрація: Ukrainian Witness

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY