detector.media
21.03.2022 21:02
Сергій Квіт став президентом Києво-Могилянської академії
Сергій Квіт став президентом Києво-Могилянської академії
Вибори чільника Академії супроводжували протоколи, листи незгоди, протести проти міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

У Міністерстві освіти і науки України підписали контракт із президентом Національного університету «Києво-Могилянська академія». Про це повідомляється у телеграм-каналі «Вибори президента КМА». 

Вибори чільника Академії супроводжували протоколи, листи незгоди, протести проти міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Другий тур виборів президента вишу відбувся 27 січня. У ньому взяли участь Сергій Квіт та декан факультету економічних наук Олександра Гуменна. За підсумками голосування Квіт набрав 52,8% голосів.

При цьому, як повідомили викладачі НаУКМА у правовому висновку, у день виборів було викрадено скриньку з бюлетенями. Невідомі «спортивної статури» винесли одну скриньку, а іншу залили зеленою рідиною.

Після того, як викликали поліцію і було складено протокол, для голосування використали запасну скриньку.

Студентська колегія НаУКМА, діючи спільно з Конференцією студентів Могилянки, 30 січня 2022 року визнала вибори президента НаУКМА такими, що відбулися, а їхні результати — чесними та неупередженими.

27 січня 2022 року до Міністерства освіти і науки України звернулася з листом виконувачка обов’язків президента НаУКМА Олександра Гуменна. Як вона повідомила, під час організації та проведення виборів «було порушено вимоги законодавства з питань обрання керівника закладу вищої освіти, що в цілому унеможливлює об’єктивне встановлення результатів голосування». 

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що не визнаватиме результати виборів президента Національного Університету «Києво-Могилянська академія» і накаже провести повторні.

У відповідь Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт заявив, що Міністерство освіти і науки не мають повноважень не визнавати результати виборів. 

Фото з архіву MediaSapiens

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY