detector.media
21.03.2022 15:33
Ворожі корегувальники отримують інформацію через оголошення про допомогу з вибитими вікнами – Центр стратегічних комунікацій
Ворожі корегувальники отримують інформацію через оголошення про допомогу з вибитими вікнами – Центр стратегічних комунікацій
Псевдодобродії випитують у людей інформацію про розташування військової технніки біля їхніх постраждалих будинків.

Російські корегувальники вогню можуть отримувати нову інформацію про об'єкти під виглядом «добродіїв», які нібито пропонують безкоштовно затягнути плівкою вибиті шибки. Про це попереджає Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Якщо ви бачите в соціальних мережах допис про Ігоря чи Івана, якого особисто не знаєте, але він пропонує безкоштовно допомогти із заміною вибитих шибок, то будьте уважні та перевіряйте інформацію. При цьому "добродій"‎ може задавати безліч питань про ваш будинок та все що поруч», – йдеться в повідомленні.

Користувачі в соцмережах зазначають, що оголошення з одним номером телефону розповсюджують у різних регіонах України. Таким чином корегувальники дізнаються про розташування блокпостів та української військової техніки, коли розпитують про це людей, яким повибивало вікна.

Яку інформацію категорично заборонено публікувати під час війни, читайте за посиланням.

Ілюстрація: facebook.com/StratcomCentreUA, Міноборони України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY