detector.media
21.03.2022 08:31
В Україні створили список артистів, блогерів та політиків, які пропагують або «мовчки підтримують» війну
В Україні створили список артистів, блогерів та політиків, які пропагують або «мовчки підтримують» війну
Для створення списку використали в тому числі «Дошку ганьби», яку збирає «Детектор медіа», аби після нашої перемоги не забути, хто з українських публічних людей — політиків, громадських діячів, політичних коментаторів — підтримав агресію.

В Україні створили список артистів, блогерів та політиків, які пропагують або «мовчки підтримують» війну – theylovewar.com. Керує проєктом український блогер та продюсер Петро Заставний, а над поповненням переліку працює Марина Сікорська.

У списку містяться переважно представники Росії, однак є й чимало українців, які або живуть і працюють на території країни-агресора, або живуть в Україні, але мають проросійську позицію чи публічно не висловлюються на тему війни. Перелік поділено на три частини: артисти, influencers, політичні діячі.

Серед артистів українського походження до списку потрапили Ані Лорак, Світлана Лобода, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова, Регіна Тодоренко, Анна Asti, а також Олександр Ревва, уродженець Донецька, який багато років живе в Росії, тощо.

До переліку інфлюенсерів, які підтримують війну або замовчуюють її, потрапила українська інстаграм-блогерка Софія Стужук (про її небезпечні поради можна прочитати в матеріалі ДМ), невістка Кернеса та власниця бренду Yaro Юлія Привалова, відома через скандал із фото на Червоній площі у Москві та українофобським анекдотом, Олександр Стручаєв, який навчає в соцмережах психології та нібито підтримує Україну, але, як сказано на theylovewar.com, працює в російському університеті, та інші.

Серед політичних діячів, занесених до переліку «любителів війни», є власник заблокованих каналів UkrLive і Перший незалежний Нестор Шуфрич – «один з найяскравіших представників "ОПЗЖ"», власник заблокованого каналу «Наш» Євген Мураєв, пропагандист Юрій Дудкін, проти якого ще рік тому відкрили кримінальну справу за підозрою у державній зраді, телеведучий Дмитро Співак, телевізійний коментатор Михайло Мищанюк та інші.

Детальніше про цих та інших персонажів можна прочитати тут – «Дошка ганьби. Українські політики і медійні персони, які підтримали агресію Росії проти України» (матеріал оновлюється).

Ілюстрація: скріншот сайту

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY