detector.media
20.03.2022 18:24
Прямий і 5 канал долучаться до марафону «Єдині новини»
Прямий і 5 канал долучаться до марафону «Єдині новини»
«Ми здатні й надалі забезпечувати повноцінне цілодобове мовлення і ефективно битися в інформаційній війні, захищаючи Україну разом із колегами-журналістами з інших каналів», – йдеться у спільній заяві акціонерів та колективів Прямого та 5 каналу.

Журналісти та акціонери Прямого та 5 каналу підтримали указ президента України, який ввів у дію рішення РНБОУ «Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану». Про це йдеться в їхній спільній заяві, опублікованій на сайті 5 каналу.

«Від початку повномасштабного російського вторгнення [колективи каналів] дотримуються принципу one voice policy, коли всі українські журналісти говорять про війну одним голосом. Голосом з позиції національних інтересів України, –зазначається у заяві. – Наші журналісти працюють в гарячих точках. Ведучі часто-густо виходять в ефір з бомбосховища. Не існує жодних підстав обмежувати самостійне мовлення наших каналів – каналів з твердою проукраїнською позицією, яка ні в кого не викликає ані найменших сумнівів. І які ніколи не мали жодних нарікань з боку військових. Ми здатні й надалі забезпечувати повноцінне цілодобове мовлення і ефективно битися в інформаційній війні, захищаючи Україну разом із колегами-журналістами з інших каналів».

Нагадаємо, 20 березня президент України ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави» і «Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану».

Згідно з цим документом, в умовах воєнного стану усі загальнонаціональні інформаційні телеканали вестимуть мовлення на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації — цілодобовому інформаційному марафоні «Єдині новини #UАразом». 

Національній раді з питань телебачення та радіомовлення рекомендовано «вжити заходів» щодо виконання цього рішення.

Нагадаємо, від кінця лютого 2022 року до спільного марафону долучилися медіагрупи «1+1», «Інтер», StarLightMedia, «Україна», парламентський телеканал «Рада» та Суспільне.

Деякі канали із загальнонаціональним покриттям транслювали власний марафон. Серед них були й 5 канал та Прямий.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY