detector.media
19.03.2022 10:30
Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо викрадення журналістки hromadske
Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо викрадення журналістки hromadske
​Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

У Запорізькій обласній прокуратурі відреагували на викрадення російськими окупантами журналістки hromadske Вікторії Рощиної, йдеться у повідомленні на телеграм-каналі. 

Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина 1 статті 438 КК України). ​Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, 12 березня редакція hromadske втратила зв'язок з Вікторією Рощиною. У журналістів була інформація, що вона перебувала в тимчасово окупованому Бердянську.

16 березня редакція  дізналась, що напередодні (ймовірно 15 березня) Вікторію Рощину затримала ФСБ Росії. Нині про її місцеперебування нічого невідомо.

Рощина готувала матеріали про ситуацію в тимчасово окупованих містах у Запорізькій області. Зокрема, на сайті hromadske опубліковано репортаж із окупованого Енергодара. У матеріалі під назвою «Місто світла. Репортаж з окупованого Енергодара» йдеться про ставлення до ситуації з боку місцевої влади та мешканців міста. Також Вікторія Рощина поспілкувалася з військовими окупаційних сил, зокрема, із кадирівцями. 

Як повідомляв голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, у Бердянську російські силовики почали чинити терор щодо журналістів та активістів.  «Журналістів у Бердянську почали залякувати, – розповів голова ОДА. –Склали списки їхніх родичів. Ходять, примушують їх працювати для російської пропаганди. Погрожують їхнім дітям, батькам, дружинам. Тобто намагаються реалізувати терор і тотальне залякування».

Фото з фейсбук-сторінки Вікторії Рощиної

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY