detector.media
17.03.2022 20:33
Хакери атакували українські новинні сайти. Намагалися почепити банер із георгіївською стрічкою
Хакери атакували українські новинні сайти. Намагалися почепити банер із георгіївською стрічкою
Російський прапор, колорадська стрічка, літери Z та V з'явилися увечері на сторінках українських інтернет-видань. Акція тривала недовго, сайти поновили роботу.

Відразу кілька українських сайтів між 18:00 та 19:00 17 березня повідомили про спроби хакерів почепити поп-ап банер із прапором Росії, георгіївською стрічкою, літерами Z та V. Про це пише Інститут масової інформації.

Телеграм-канал «Цензор.нет» поінформував про атаку на мобільну версію свого сайту.  «Щоб читати все без перешкод, прошу перейти на повну десктопну версію сайту, в адресній стрічці треба прибрати літеру m. Там все працює як треба. Ми зараз виправляємо ситуацію у мобільній версії, скоро виправимо. Це не перша атака на Цензор.НЕТ, ворог докладає зусиль для підриву інформаційних ресурсів, але все це подолаємо», — зазначив головний редактор сайту Юрій Бутусов.

«Прямо зараз відбувається кібератака на сайт Громадського радіо, hromadske.radio», — повідомила команда медіа у телеграм-каналі

«"Мост" знову атакують. Відбиваємося», — повідомила у телеграм-каналі команда херсонського сайту «МОСТ: ХЕРСОН». 

Сайт «Репортер UA» досі не поновив роботу за адресою Reporter-ua.com.

За даними ІМІ, про атаки повідомили також волинські сайти «Перший» та «Буг», одеські сайти Odessa.Online та Бесарабія Інформ, полтавські сайти «Кременчуцький Телеграф», «Новини Полтавщини».

Скріншот: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY