detector.media
17.03.2022 19:10
У Раді Європи і в Канаді відреагували на співучасть Білорусі у російській агресії проти України
У Раді Європи і в Канаді відреагували на співучасть Білорусі у російській агресії проти України
Слідом за Росією міжнародна спільнота починає заходи щодо політичної ізоляції Білорусі.

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення призупинити відносини з Білоруссю у зв'язку з російською агресією проти України. Про це повідомляється на сайті Ради Європи.

З тих само причин Канада вводить нові санкції проти влади Білорусі, зазначається на сайті уряду країни. 

Рада Європи призупиняє право Білорусі брати участь у засіданнях і заходах. Це також стосується участі Білорусі в часткових угодах Ради Європи, включаючи Венеціанську комісію, але не торкається прав Білорусі як договірної сторони міжнародних конвенцій.

Санкції Канади вводять проти 22 високопосадовців Міністерства оборони Білорусі. Саме їх вважають відповідальними за те, що територію країни російська армія використовує як стартовий майданчик для своєї агресії проти України.

«Це чіткий сигнал спільникам президента Путіна: ті, хто підтримує порушення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, будуть притягнуті до відповідальност», — зазначили в канадському МЗС, яке оголосило про обмеження для Білорусі.

Як зазначається у повідомленні міністрерства, ці заходи «демонструють непохитну відданість Канади підтримувати тиск на білоруське керівництво з метою припинення підтримки атаки Володимира Путіна на Україну».

Фото: БелТА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY