detector.media
17.03.2022 17:07
Як писати про російсько-українську війну? ІМІ та Центр стратегічних комунікацій склали словник коректної термінології
Як писати про російсько-українську війну? ІМІ та Центр стратегічних комунікацій склали словник коректної термінології
Зокрема, не варто писати, що війна почалася 24 лютого 2022 року, бо це відбулося на вісім років раніше.

ГО «Інститут масової інформації» та Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки склали словник коректної термінології для висвітлення російсько-української війни.

«Новий етап російсько-української війни гостріший не лише на полі бою, але й в інформаційному полі. Щодня створюється безліч новин, зведень та аналітики. Протистояння вийшло далеко за рамки агресії РФ проти України і набуває загрозливих обрисів нової глобальної війни. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки разом з Інститутом масової інформації підготували рекомендації і застереження щодо вживання термінології про події в Україні та навколо», — йдеться в повідомленні.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Після цього відбулася низка ракетних ударів на військові об’єкти в Україні.

Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до українців  оголосив про введення воєнного стану. ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. 

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Європейський суд з прав людини ухвалив проміжне рішення за позовом «Україна проти Росії», у якому заборонив РФ продовжувати обстріли цивільної інфраструктури. Це рішення затвердили також для усіх майбутніх скарг проти Росії. 16 березня Міжнародний суд ООН зобов’язав Росію негайно припинити вторгнення в Україну. Рішення є обов'язковим до виконання Росією згідно з міжнародним правом. Рішення ухвалили 13 голосами проти двох, «проти» голосували Росія та Китай.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: ІМІ, з фейсбук-сторінки Володимира Зеленського 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY