detector.media
17.03.2022 12:05
Міноборони розробило поради для журналістів, які намагаються евакуюватися з окупованих територій
Міноборони розробило поради для журналістів, які намагаються евакуюватися з окупованих територій
Оборонне відомство також опублікувало рекомендації для українських військових щодо поведінки з журналістами.

Міністерство оборони України 17 березня оприлюднило рекомендації для українських та іноземних журналістів, які опинилися на тимчасово окупованих російськими військовими територіях і намагаються евакуюватися.

Порядок дій для представників ЗМІ:

У Міноборони наголосили, що журналісти мають виконувати дії тільки по команді українських військових.

«Лінія фронту може змінюватись дуже швидко. Іноді на тимчасово зайнятих окупантами територіях можуть опинитись представники засобів масової інформації як закордонних, які працюють в Україні абсолютно законно і мають усі необхідні підтверджуючі дозволи та акредитації, так і українських ЗМІ», — кажуть у відомстві.

Крім того, Міністерство оборони опублікувало й рекомендації для українських військових:

Оборонне відомство попередило військових, що закордонні журналісти можуть не володіти інформацією і можуть випадково потрапити у несприятливі обставини.

These tips are in English here.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що майже 2000 іноземних журналістів висвітлюють в Україні війну з Росією. Напередодні масштабного вторгнення Росії Міноборони акредитувало майже тисячу іноземних журналістів для роботи в районі проведення ООС. За комунікацію із закордонними ЗМІ та міжнародними партнерами в Міноборони України відповідає український дипломат та політичний діяч Маркіян Лубківський, якого 8 березня призначили радником міністра оборони України на громадських засадах. Також в Україні запустили «Медіа Центр Україна», щоб допомогти іноземним медіа та журналістам висвітлювати російську агресію та війну проти українського народу.

Фото: unsplash, Міноборони

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY