detector.media
16.03.2022 18:10
Агенція «Або» запустила медіа про евакуацію
Агенція «Або» запустила медіа про евакуацію
Над новим проєктом працюватимуть команда ресурсу про відпочинок «О, Море», а також ще 30 редакторів та журналістів, які тимчасово втратили роботу через війну.

Агенція розвитку локальних медіа «Або» 16 березня повідомила, що запустила портал «Евакуація.City» про можливості для українців, які були змушені виїхати через війну Росії проти України.

«Тисячі українських і закордонних волонтерів створили безліч телеграм-каналів, чат-ботів, сторінок у різних соцмережах, платформ для людей, які були змушені виїхати з рідного дому. Однак у потрібний момент знайти інформацію дуже складно, адже її дуже багато і вона не систематизована. Саме для об’єднання усього, що є, систематизації, ґрунтовного пояснення Агенція розвитку локальних медіа "Або" запустила сайт "Евакуація.City"», — йдеться в повідомленні.

Співзасновниця агенції Лєра Лауда повідомила, що на платформі розповідатимуть про досвід від планування евакуації до облаштування життя — як на території України, так і в ЄС або за його межами. Ще один напрямок роботи порталу «Евакуація.City» — реальний досвід людей, яким довелося виїхати; розповіді волонтерів. На платформі також писатимуть та об’єднуватимуть інформацію про всю допомогу, яку пропонують постраждалим.

«У нас є контакти з різними волонтерськими центрами й іншими організаціями. Є європейські партнери, які докладно і кваліфіковано пояснюють, яку допомогу можуть отримати українці в ЄС. Наприклад, безкоштовну медичну допомогу, яку ті ж європейці не можуть отримати без дорогого страхового полісу. Багато хто з наших людей про це не знає», — розповіла Лєра Лауда.

Редакторкою «Евакуація.City» стала Настя Абрамець, керівницею «медіабальйону» — Юліана Охотник. Над новим проєктом працюватимуть команда ресурсу про відпочинок «О, Море», а також ще 30 редакторів та журналістів, які тимчасово втратили роботу через війну.

«Редакція також співпрацює з "медіабатальйоном" "Або" —  це команда з 30 редакторів та журналістів, що тимчасово втратили роботу через війну. Минулого тижня "Або" найняла їх в "медіабатальйон", завдання якого — допомагати 15 локальним медіа мережі The City оновлюватися щоденно, — зазначається в повідомленні. — "Евакуація.City" приймає тексти людей, які хочуть поділитися власним досвідом, на волонтерських засадах. Надсилати їх можна на пошту: evacuation.city@gmail.com».

Громадська організація та креативна агенція «Або» розвиває на власній платформі The City онлайн-медіа з різних регіонів. У 2018 році Агенція «Або» запустила онлайн-журнал про життя на сході України «Свои.City», а у 2019 році «Або» запустила інтернет-видання про відпочинок і життя в приморських містечках і селах України – «О, Море.Сity». У жовтні 2021 року агенція запустила онлайн-журнал «НьюЙоркер.City» про життя та зміни прифронтового селища Нью-Йорк, розташованого поблизу окупованої Горлівки.

Фото: «Або»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY