detector.media
15.03.2022 19:24
Оновлення Дошки ганьби: серед колаборантів — Мирослава Бердник і Наталія Вітренко
Оновлення Дошки ганьби: серед колаборантів — Мирослава Бердник і Наталія Вітренко
Уявіть собі, лідерка Прогресивно-соціалістичної партії ще жива. І вважає, що Росія правильно на нас напала.

«Детектор медіа» періодично оновлює Дошку ганьби — перелік українських політиків, медійників та інших публічних людей, які підтримали російську агресію, виправдовують дії Росії, перекладають відповідальність на Україну та закликають до капітуляції. Таких залишилось уже небагато, й деякі з них у таємничий спосіб замовкли, за що не можемо не подякувати нашим спецслужбам. Але ми знайшли ще парочку :)

Мирослава Бердник — давня україноненависниця, яка називає себе письменницею. Зараз вона залякує людей територіальною обороною, поширює російську мантру про «восемь лет», звинувачує Україну в гуманітарній катастрофі, виправдовує обстріли шкіл росіянами, видає проголошення української незалежності за «трагедію», бідкається про хибні сирени, публікує позиції українських військових, жаліється на історичний націоналістичний терор, стверджує, що президент Зеленський хоче «утащить за собой» у могилу якомога більше українців.

Наталія Вітренко — колишня політикиня, яка боролася за тайожний вектор розвитку України ще в позапозаминулому десятилітті. У перший день війни пропагандистка засуджувала людей, які покидають рідні міста, та стверджувала, що радить усім знайомим цього не робити. Ось її пояснення: «Есть официальная информация Министерства обороны Российской Федерации, что гражданское население не пострадает. А из-за того, что власть Украины довела ситуацию до такой трагедии, военная инфраструктура будет уничтожена». Шкода, що замість «військової інфраструктури» на зразок шкіл, лікарень і житлових будинків якась із російських ракет не залетіла в гості до товаришки Вітренко. 

Більше про цих та інших колаборантів і колаборанток читайте на Дошці ганьби.

Ви можете допомогти нам збирати свідчення про публічних людей, які стали на бік ворога в ці дні. Пишіть нам, якщо ми пропустили когось важливого.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY