detector.media
14.03.2022 19:06
«Енциклопедія війни». Команда Docudays UA започатковує збір свідчень російської агресії
«Енциклопедія війни». Команда Docudays UA започатковує збір свідчень російської агресії
Мета ініціативи – збір відеосвідчень війни для створення архіву.

Команда кінофестивалю Docudays UA запустила проєкт «Енциклопедія війни». Про це йдеться в повідомленні пресслужби фестивалю.

Мета ініціативи – збір відеосвідчень війни для створення архіву.

«Зібрані відео ми плануємо перекладати англійською мовою й оприлюднювати на іноземних інформаційних ресурсах, аби світ з перших вуст дізнавався про жорстоку війну, яку веде проти нас Росія, а також про безпрецедентний, героїчний опір, який чинить український народ», – йдеться у повідомленні Docudays UA.

Відеокадри будуть передані для документальних фільмів і проєктів. 

Надіслати матеріали може кожен. Критерії наступні: «Відео від першої особи, які документують героїчний спротив нашого народу російським загарбникам: записи того, як територіальні громади своєю рішучістю розвертають колону танків, безстрашні жителі/-ки окупованих міст продовжують виходити на українські демонстрації, а фермери буксують покинутий танк трактором. А також відео з окопів чи репортажі розгромлених колон супротивника, документацію руйнування наших мирних міст, шкіл та лікарень, персональні відеощоденники волонтерської діяльності, евакуації чи просто записи життя вашої родини в умовах війни».

Зареєструвати матеріали можна за цим посиланням.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора України та громадська ініціатива IT Defends запустили національний портал для документування військових злочинів та злочинів проти людяності Росії в Україні — WarCrimes.gov.ua.

WarCrimes.gov.ua, за словами генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, – це своєрідний доказовий хаб, з яким працюють всі правоохоронні і державні органи.

Фото з Калинівки – з телеграм-каналу Proof of war in Ukraine

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY