detector.media
14.03.2022 16:49
Міноборони закликало громадян не публікувати координати влучання російських ракет
Міноборони закликало громадян не публікувати координати влучання російських ракет
Громадян просять не публікувати інформацію про влучання російських ракет чи снарядів, щоб не допомагати противнику у коригуванні вогню.

Офіцер Центру оперативного інформування Міністерства оборони України Леонід Матюхін закликав громадян самостійно не публікувати інформацію про влучання російських ракет чи снарядів, щоб не допомагати противнику у коригуванні вогню.  

«Велике прохання: після обстрілів, після ударів, особливо, якщо це об’єкти військової інфраструктури, заводи, фабрики, не потрібно одразу в онлайні показувати, куди влучили, куди не влучили, тому що це конкретне коригування вогню противника», – зазначив Матюхін.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.
Приклад:
Чому це важливо?
Нижче перелік інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності противника про дії наших військ та негативно вплинути на хід ведення операцій:

14 березня ППО знищила в небі над Києвом російську ракету, її уламки впали на житловий будинок в одному з районів міста. Радник голови МВС Антон Геращенко після атаки російських окупантів повідомив, що протиповітряні сили збили над столицею ракету, та назвав район, у якому впали її уламки.

Речниця управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага розкритикувала Геращенка, закликавши радника не давати противнику точні координати.

«Шановні друзі, це Київ, знову обстріл, знову п’ятиповерхівка, знову є загиблі, але зараз моє звернення до Антона Геращенка, який позиціонується як помічник або радник міністра МВС. Ви третій раз сьогодні здаєте російським окупантам точки, які вони недообстрілювали, третій раз називаєте точну адресу, куди потрапляють ворожі снаряди. Досить! Досить давати недостовірну інформацію й бути першим, не перевіривши її. Давати точні координати, де вороги обстрілюють наші житлові квартали. Досить!» – сказала Світлана Водолага.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликала українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Фото: ДСНС України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY