detector.media
13.03.2022 14:21
У Бердянську окупанти переслідують журналістів та активістів – голова Запорізької ОДА
У Бердянську окупанти переслідують журналістів та активістів  –  голова Запорізької ОДА
Як повідомив Олександр Старух, у Запорізькій області створили центр правової допомоги для визволення затриманих.

У Бердянську російські силовики почали чинити терор щодо журналістів та активістів. Про це під час прямого включення в рамках марафону «Єдині новини» повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух

«Журналістів у Бердянську почали залякувати, – розповів голова ОДА. – Склали списки їхніх родичів. Ходять, примушують їх працювати для російської пропаганди. Погрожують їхнім дітям, батькам, дружинам. Тобто намагаються реалізувати терор і тотальне залякування».

Через те, що почастішали викрадення людей, у Запорізькій області створили Центр допомоги, повідомив Олександр Старух. Зокрема, тут надаватимуть юридичну допомогу. 

Нагадаємо, у Мелітополі російські окупанти намагаються заборонити проводити мітинги. 

У Запорізькій області росіяни почали викрадати чільників міськрад. 11 березня схопили мера Мелітополя Івана Федорова. Під час пресконференції для іноземних журналістів президент Володимир Зеленський повідомив, що Федорова катують. 13 березня росіяни викрали міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва. 

Зранку 12 березня просто з мітингу в Мелітополі викрали громадську діячку, координаторку акцій протестів Ольгу Гайсумову. Досі про неї нічого невідомо, а фейсбук-сторінка Гайсумової не працює.

Олександр Старух під час включення сказав, що у нього немає жодної інформації про викрадених людей.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY