detector.media
10.03.2022 23:23
Українські медіагрупи запустили російськомовний спільний телепроєкт «FreeДом»
Українські медіагрупи запустили російськомовний спільний телепроєкт «FreeДом»
У проєкті беруть участь групи StarLightMedia, «Інтер», «1+1», «Україна» та іномовлення UATV.

Українські медіагрупи StarLightMedia, «Інтер», «1+1» та «Україна» на базі каналу іномовлення UATV запустили спільний російськомовний телепроєкт «FreeДом». Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, мета проєкту — «відкривати очі росіянам», а започаткований він за ініціативи президента Володимира Зеленського. Мовлення розпочалось 10 березня о 21:00 та відбуватиметься цілодобово на каналі UATV на супутнику, в мережах IPTV та на ютуб-каналі. Першим ведучим ефіру став Володимир Полуєв — ведучий каналу «Україна 24», який до того працював на телеканалі «Наш».

«У проєкті братимуть участь провідні українські журналісти й ті російські журналісти, яким не знайшлося місця для нормальної чесної роботи у своїй власній країні», — сказав Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала від медійних регуляторів Литви та Латвії запит на телеканал російською мовою, який транслюватиме адекватну інформацію про ситуацію в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY