detector.media
10.03.2022 14:30
Російські окупанти вбили працівницю партнерської організації USAID Валерію Максецьку
Російські окупанти вбили працівницю партнерської організації USAID Валерію Максецьку
Свого часу Валерія пережила обстріл Донецька, переїхала до Києва та почала працювати з USAID, де її полюбили як «відважну жінку з добрим серцем».

Адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер повідомила, що російські окупанти вбили працівницю партнерської організації Валерію Максецьку, її маму та водія під час евакуації з Києва.

«З надзвичайним сумом повідомляю про смерть Валерії «Лери» Максецької — гордої українки, любимої партнерки-виконавиці USAID і блискучої, співчутливої лідерки зі створення соціальної згуртованості та боротьби з дезінформацією. Вона була вбита російськими військовими якраз напередодні свого 32-річчя», — йдеться в повідомленні.

Як розповіла Саманта Пауер, Валерія народилася та виросла в Донецьку. У 2014 році працювала над наданням гуманітарної допомоги, пережила обстріли міста та переїхала до Києва, почала працювати з USAID. В організації її полюбили як «відважну жінку з добрим серцем».

«Лера, кваліфікований медик, могла покинути Київ, коли почалося вторгнення, але залишилася допомагати іншим. Лише коли у мами Ірини закінчилися ліки, вона евакуювалася. Коли Лєра, Ірина та їхній водій Ярослав чекали в машині, поки проїде російський конвой, їх обстріляв танк, убивши всіх трьох», — розповіли в USAID.

Фото: twitter.com/PowerUSAID

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY