detector.media
09.03.2022 19:27
«Чужа, знімає відео». У Рівному мешканці будинку зачинили журналістку в підвалі, запідозривши диверсію (ВІДЕО)
«Чужа, знімає відео». У Рівному мешканці будинку зачинили журналістку в підвалі, запідозривши диверсію (ВІДЕО)
Незнання людьми прав і обов’язків журналістів, нехтування законами про їхню діяльність загрожує життю і здоров’ю журналістів під час роботи. Про це Оксана Гавриш написала в детальному репортажі з місця подій.

Журналістка сайта «Четверта влада» Оксана Гавриш зазнала переслідування з боку мешканців будинку в Рівному. Вона шукала прихистку в підвалі після оголошення повітряної пригоди. Про це ідеться в її репортажі, опублікованому на сайті

Як зазначає журналістка, люди від початку поставилися до неї з підозрою, оскільки вона розпитувала, до якого підвалу можна спуститися.

Знайшовши укриття, кореспондентка вирішила записати відео для сайта. Це спричинило паніку серед мешканців будинку, які запідозрили в ній диверсантку. Вони зачинили Оксану Гавриш у підвалі, викликали поліцію, а тоді довго й детально намагалися встановити її особу.

Допомогла журналістці колега, яка приїхала визволяти Гавриш. Одна їй теж мало не дісталося від людей. Як зазначається в репортажі, вони поводилися емоційно й висловлювали неповагу.

Оксана Гавриш нагадує, що мала право вести зйомку згідно з частиною 4 статті 25 Закону України «Про інформацію»: «Після пред'явлення документа, що засвідчує його професійну належність, працівник засобу масової інформації має право збирати інформацію в районах стихійного лиха, катастроф, у місцях аварій, масових безпорядків, воєнних дій та на територіях, де оголошено надзвичайний стан, надзвичайну ситуацію або вжиті адміністративні та медико-санітарні заходи (карантин), крім випадків, передбачених законом». 

Також журналістка звертає увагу на кричущі випадки вияву людської паніки. У Рівному 38-річний чоловік із вікна своєї квартири застрелив із рушниці 28-річного і 37-річного чоловіків, які перебували у дворі його будинку. Застрелив, бо здалися підозрілими, зазначає Гавриш. Сталося це в обідню пору 4 березня 2022 року, на дев'ятий день війни з росіянами.

«Паніка перетворює пильність на параною і відбирає здоровий глузд», — пише Оксана Гавриш. Вона детально описала все, що з нею відбулося в товаристві мешканців Рівного. Ознайомитися з матеріалом і відео можна за цим посиланням.

Фото та відео: сайт «Четверта влада»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY