detector.media
08.03.2022 19:33
Херсонський блогер-колаборант Кирило Стремоусов інсценував допит «українського активіста»
Херсонський блогер-колаборант Кирило Стремоусов інсценував допит «українського активіста»
За допомогою відео він намагався створити видимість, що на мітинги проти російської агресії херсонці виходять не добровільно, а під тиском Служби безпеки України.

На каналі колаборанта Кирила Стремоусова, який не раз у своїх висловлюваннях підтримував Росію, з’явилося відео із назвою «В Херсоне проукраинский активист оказался провокатором». У відеоролику Стремоусов українською мовою допитує нібито українського активіста, який розповідає йому, що всі проукраїнські мітинги у Херсоні, які виникли як спротив щодо російської агресії, організовані Службою безпеки України. На відео допитують представника Незалежної медіапрофспілки України Олександра Тарасова. Він розповідає, як багато років співпрацює з СБУ та як зараз у Херсоні нібито організовує мітинги на підтримку України. «Допит» Стремоусов веде українською мовою на фоні українського прапора, щоби вдати представника української влади.

Насправді Олександр Тарасов та Кирило Стремоусов — давні знайомі. За інформацією представника Інституту масової інформації у Херсонській області Сергія Нікітенка, Тарасов позиціонує себе як проукраїнський активіст, проте вже багато років працює пліч-о-пліч зі Стремоусовим. «Вони виконують роль так званої комерційної громадськості. Наприклад, можуть грати ролі доброго та злого поліцейських. Один ходить лякає когось, а інший захищає. Спершу Тарасов позиціонував себе як журналіст, також організовував в Херсоні осередок Незалежної медіапрофспілки, а потім опинився в керівництві НМПУ», — каже представник ІМІ.  

Як уточнив ДМ представник  Незалежної медіа-профспілки України Борис Орел, зараз Олександр Тарасов не є членом НМПУ.

Він додає, що свою співпрацю Стремоусов та Тарасов намагаються приховати, адже вдають, що один із них проукраїнський, інший — проросійський активіст. «Думаю, що це відео — це російська провокація, щоби вбити віразу декілька зайців. По-перше, сказати, що всі мітинги в Херсоні організовані працівниками СБУ з Києва. По-друге, у такий спосіб, показуючи, як протести в Україні організовують “провокатори”, Стремоусов може відпрацювати російські гроші та показати свою діяльність», — розповідає представник ІМІ.  

У коментарях до відео люди дякують Стремоусову за те, що розповідає «правду», й кажуть, що «СБУ мутить воду, щоби провокувати росіян на агресію». 

Нещодавно Стремоусов погрожував «інакомислячим» російським ув’язненням. «Усім, хто проти "русского міра", тобто патріотам, активістам, журналістам, тут небезпечно. Бо Стремоусов обіцяє зачистки й тюрми», — повідомила тоді ІМІ одна з журналісток, що залишилися в обласному центрі. Тоді у своєму відеозверненні Стремоусов пообіцяв «перепис населення» і покарання для «тих, хто жив на гранти». Себе він називав «русским», який багато років «страждав» від «нацистів» та «провокацій СБУ».

Більше про те, чим відомий Кирило Стремоусов, читайте у досьє «Детектора медіа».

Нагадаємо, зараз російські окупаційні війська тимчасово перебувають у Херсоні. Російські окупанти захопили телевежу і встановили розтяжки на території «Суспільне Херсон».

Регіональні телеканали Херсонщини перестали працювати. Окупанти через приставку Т2 почали транслювати 24 російські телевізійні та три радіоканали.

Ще п’ятого березня чимало херсонців вийшли на вулиці міста з українськими прапорами та скандували гасло «Херсон — це Україна».

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY