detector.media
07.03.2022 19:17
Сайт Незалежної медійної ради зазнав атаки
Сайт Незалежної медійної ради зазнав атаки
Ресурс зламали й цілеспрямовано знищили — але скоро відновлять.

Офіційний сайт Незалежної медійної ради — експертного органу у сфері медіа, створеного громадськими організаціями, — 6 березня зазнав цілеспрямованої хакерської атаки. Сайт зламали та видалили, повідомляє голова НМР Антоніна Черевко.

«Така атака вочевидь є результатом своєрідного “визнання” ворогом послідовної багаторічної роботи НМР, спрямованої на захист вільного та демократичного медіапростору України від інформаційної агресії Росії, — прокоментувала Антоніна Черевко. — Сайт НМР буде відновлений так само, як кожне українське місто, що постраждало від дій російських воєнних злочинців».

За інформацією «Детектора медіа», від атаки постраждав також сайт Центру демократії та верховенства права — однієї з організацій-засновниць НМР.

Незалежна медійна рада — громадський консультативний та експертний орган, який покликаний просувати високі професійні стандарти журналістики та саморегулювання в українському медіасекторі шляхом надання фахових висновків, коментарів та рекомендацій, що базуються на міжнародних стандартах, національному законодавстві та етичних стандартах професійної журналістики.

Зокрема, експерти НМР готували висновки щодо дотримання стандартів під час виборів, розпалювання ворожнечі та ненависті у медіа, введення глядачів у оману, зображення дітей у медіа. Висновки незалежного органу все частіше використовуються в рішеннях регулятора – Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Також Незалежна медійна рада видає рекомендації: як для органів влади, так і для журналістів, які висвітлюють резонансні теми. Незалежна медійна рада складається із 15 членів – авторитетних незаангажованих діячів з ґрунтовним досвідом у медійній сфері.

Першою головою НМР з дня заснування була голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова, яка склала свої повноваження та вийшла з ради в грудні 2019 року.  

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY