detector.media
07.03.2022 10:44
Російську пропагандистку Тіну Канделакі планують оголосити в міжнародний розшук – Венедіктова
Російську пропагандистку Тіну Канделакі планують оголосити в міжнародний розшук – Венедіктова
Прокурори проаналізували контент телеграм-каналу Канделакі та зробили висновок, що телеведуча є «одним із ключових "розповсюджувачів" ідей та гасел кремлівської військової машини».

Російську пропагандистку, телеведучу Тіну Канделакі, яка підтримує вторгнення Росії в Україну, планують оголосити в міжнародний розшук. Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова у фейсбуці.

Венедіктова зазначила, що прокурори проаналізували контент телеграм-каналу Канделакі та зробили висновок, що телеведуча є «одним із ключових "розповсюджувачів" ідей та гасел кремлівської військової машини».

«Тінатіно Гівіївно, ви просите ваших читачів не довіряти жодній іншій інформації, крім тієї, що до них надходить з екранів російського телебачення. Ви ж людина з індустрії, впевнена, ви професіонал і добре знаєте, що цей ваш заклик – злочин. Підконтрольна влада ЗМІ в РФ навмисно вигодовує громадян дешевими фейками, а ви, Тінатіно Гівіївно, в цій інформаційній їдальні стоїте на роздачі десертів, що протухли», – йдеться в повідомленні Ірини Венедіктової.

За словами генпрокурорки, Канделакі зможуть екстрадувати в Україну при спробі перетину кордону інщих держав.

«Як генеральний прокурор повідомляю вас про те, що ваш процесуальний статус в Україні – особа, підозрювана у скоєнні злочину. Найближчими днями українські прокурори ініціюють процес оголошення вас, Тінатіно Гівіївно, у міжнародний розшук. Відповідно до вже усталеної традиції, єдине, про що я хочу вас попросити – знайти хороших юристів і не звертатися за правовою допомогою до тих, хто вас просить поширювати брехливу та шкідливу інформацію. Вони вам правду не скажуть. А правда в тому, що при спробі перетину кордону інших держав ви будете затримані компетентними органами з метою екстрадиції в Україну. Але я вам не пропоную покладатися на мою думку, а керуватися порадами ваших юристів», – додала Венедіктова.

Нагадаємо, італійська фінансова поліція заарештував вілли російського пропагандиста Володимира Соловйова

Фото: скріншот / YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY