detector.media
07.03.2022 00:29
На Миколаївщині росіяни поранили та пограбували журналіста зі Швейцарії (ФОТО)
На Миколаївщині росіяни поранили та пограбували журналіста зі Швейцарії (ФОТО)
У воєнкора в жилеті та на авто з маркуваннями «преса» стріляли з близької відстані. Гійом Бріке має осколкові поранення обличчя та передпліччя, повідомляє сайт Національної поліції.

Увечері 6 березня російські бойовики обстріляли авто швейцарського журналіста Гійома Бріке. Він має осколкові поранення. Про це повідомляє голова Кіровоградської обладміністрації Марія Чорна.

Бріке на броньованому авто пересувався поблизу Водяно-Лориного Миколаївської області.

Як він розповів Марії Чорній, після перетину українського блокпосту, розташованого на заправці «Прем‘єра Оіл», воєнкор їхав у південному напрямку.

Неподалік від заправки з близької відстані його обстіляли російські силовики. При цьому вони бачили, що авто з усіх боків має позначення зі словом «преса».

Після обстрілу Бріке з‘їхав на узбіччя. До нього підійшли військові армії РФ, представились та обшукали його. Відібрали паспорт, 3 000 євро готівкою, особисті речі, шолом, відзнятий на камеру матеріал, ноутбук.

Після цього журналіста відпустили, він сів в авто та поїхав у напрямку Кропивницького задля отримання медичної допомоги. 

Фото Марії Чорної

Фото з сайту Національної поліції

Фото Марії Чорної

Нагадаємо, 6 березня на Миколаївщині загинув воєнкор із Жовкви Львівської області Віктор Дудар. 

Фото з фейсбук-сторінки Гійома Бріке

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY