detector.media
04.03.2022 21:35
«Фотографував блокпост». Тероборона Києва повідомила про затримання Нестора Шуфрича
«Фотографував блокпост». Тероборона Києва повідомила про затримання Нестора Шуфрича
Тероборона повідомила, що при затриманні охоронці Шуфрича намагались відстрілюватись.

У п'ятницю, 4 березня, нардепа «ОПЗЖ» Нестора Шуфрича затримала тероборона Києва, бо він «фотографував блокпост». Про це повідомляють «Схеми» з посиланням на бійців 206-го батальйону територіальної оборони Києва.

За словами одного з бійців, Шуфрич під'їхав під блокпост, вийшов з машини з охороною і почав фотографувати.

«Відповідно, був затриманий. При затриманні його охоронці намагались відстрілюватись. Зараз ми чекаємо поліцію і СБУ, щоб передати їм. Військові об'єкти або об'єкти, які використовуються військовими, фотографувати не можна. Він цілий і неушкоджений. Зброю у охоронців забрали. Теж передамо поліції», – повідомив представник тероборони.

Як повідомив «Схемам» боєць, сам Шуфрич пояснив свої дії так: «Вийшов сфотографуватися на тлі місцевої пам'ятки».

Фото: Юрій Бірюков/Facebook

Водночас, СБУ поки не підтвердила «Детектору медіа» факт спілкування співробітників спецслужби з нардепом.

Секретар РНБО Олексій Данілов в етері каналу «Рада» попередив нардепів від «ОПЗЖ», що якщо вони будуть фотографувати українські блокпости, їх вбиватимуть на місці. 

«Я хотів би окремо сказати деяким народним депутатам від "ОПЗЖ": якщо ви ще будете вештатись по наших блокпостах, вас там будуть просто вбивати. Коли ви сунетеся в наші пости й починаєте їх фотографувати, а потім передавати ворогу, ви будете знищені на місці. Вам нема там що робити», – цитує Данілова УП.

Нагадаємо, у Києві комендантська година триває з 20:00 до 07:00, у цей час пересуватися містом можуть винятково ті, хто має спецперепустки нового зразка.

Цивільні особи, які перебуватимуть на вулиці у період комендантської години без спецперепустки, вважатимуться членами диверсійно-розвідувальних груп ворога.

Під час комендантської години вийти з домівок можна у разі оголошення повітряної тривоги, щоб прослідувати у найближче укриття.

Україна відбиває масштабний наступ російської армії. Головні новини про російське вторгнення за тегом.

Фото: «Радіо Свобода»/«Схеми»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY