detector.media
01.03.2022 21:56
Генпрокуратура Росії заблокувала сайт телеканалу «Дождь» і «Эхо Москвы»
Генпрокуратура Росії заблокувала сайт телеканалу «Дождь» і «Эхо Москвы»
Так у Росії реагують на матеріали про російську агресію в Україні.

Рішенням Генпрокуратури Росії на території країни більше недоступні сайти телеканалу «Дождь» і радіо «Эхо Москвы». Сайт радіо також погрожують заблокувати.

Як пише головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов, у Генпрокуратурі вказали на матеріали із закликами до екстремізму та буцімто неправдиві відомості про дії російських військових у в Україні.

Олексій Венедиктов заявив, що редакція категорично не погоджується з поданням Генпрокуратури та вказує, що претензії Генпрокуратури «не підкріплені жодними прикладами, жодними доказами, є голослівними та образливими для журналістів та громадян Росії». За словами Венедиктова, редакція оскаржить блокування у суді.

Телеканал «Дождь» повідомляє, що не отримав від Генпрокуратури перелік матеріалів, що буцімто порушують закони Росії. Зараз канал продовжує трансляцію на ютубі.

Нагадаємо, 26 лютого російський регулятор «Роскомнагляд» виснув вимогу видалити матеріали 10 видань, серед яких більшість російські: «Эхо Москвы», «ИноСМИ», «Медиазона», New Times, «Дождь», «Свободная Пресса», «Крым.Реалии», «Новая Газета», «Журналист», «Лениздат».

Мова йде про матеріали «про обстріл українських міст і загибель мирних жителів України внаслідок дій російської армії, а також матеріали, в яких операція називається нападом, вторгненням або оголошенням війни».

Роскомнагляд погрожує ЗМІ адміністративним штрафом до 5 мільйонів рублів. 

Фото: телеканал Еспресо

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY