detector.media
01.03.2022 13:00
Україна закликає світ бойкотувати російські книги, авторів та видавців
Україна закликає світ бойкотувати російські книги, авторів та видавців
Серед іншого пропонується відсторонити росіян від участі в книжкових виставках та літературних фестивалях, не надавати гранти на переклад російських книжок.

Український інститут книги виступив із закликом бойкотувати російські книги, авторів та видавців. Як вказують в УІК, російський культурний продукт, і книги в тому числі, є поширювачем антиукраїнської пропаганди. Щоб підтримати бойкот, потрібно заповнити форму.

«Закликаємо вас зупинити поширення російських наративів через книговидання та інші культурні продукти.

Повномасштабне вторгнення в Україну, що почалося вранці 24 лютого цього року, було б неможливе без потужної пропаганди, якою Росія багато років отруює інформаційний і культурний простір усього світу — як через медіа, так і через культурні продукти, серед яких одну з ключових ролей відіграє література та книговидання.

Ця пропаганда вводить в оману мільйони громадян в усьому світі, залякує та роз'єднує, сіє ворожнечу й переконує у величі режиму, нелюдського у своїх цінностях і методах», — йдеться у зверненні.

На думку УІК, внаслідок російської пропагандистської активності у сфері літератури та книговидання безліч авторів, літературних агентів, видавців та дистриб'юторів з різних країн світу несвідомо беруть участь у її поширенні та зараженні дедалі більшої кількості громадян своїх країн.

«Ми дуже вдячні литовським колегам, які виступили з ініціативою бойкоту російських видавців на міжнародних книжкових ярмарках, а також організаторам Франкфуртського книжкового ярмарку за підтримку цієї ініціативи», — додали в УІК.

Які санкції пропонують:

До заяви вже приєднались Львівський міжнародний BookForum, Український ПЕН та Книжковий Арсенал.

Як повідомлялось, Yakaboo зупиняє співпрацю з російськими компаніями та видавництвами.

Нагадаємо, Україна закликає світ відсторонити Росію від усіх культурних подій і не висвітлювати її культуру в ЗМІ.

Ілюстрація: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY