detector.media
01.03.2022 09:37
З російського державного агентства Ruptly у Берліні звільняються працівники
З російського державного агентства Ruptly у Берліні звільняються працівники
Редакцію закликали «не зациклюватися на точних формулюваннях» і транслювати пропаганду Кремля.

З російського державного агентства Ruptly (дочірня компанія кремлівського RT) у Берліні через вторгнення Росії в Україну звільняються працівники. Про це пише Reuters.

У розпорядженні Reuters опинився запис колективного дзвінка редакції, під час якого співробітникам наказали називати напад Росії «спеціальною операцією», як про це каже Кремль. При цьому контент-директорка Катерина Мавренкова, як почули журналісти на запису, закликала працівників «не зациклюватися на точних формулюваннях».

«Усі слова, які ми використовуємо, вони жодним чином не спотворюють реальність. З усіма цими мовними тонкощами є способи об’єктивно представити картину, не впадаючи до будь-якої сторони», – сказала вона.

Як вдалося з'ясувати журналістам, щонайменше троє старших редакторів Ruptly звільнилися в останні дні. Також керівниця відділу планування Катерина Александріді підтвердила, що пішла з агентства.

Reuters намагався отримати офіційний коментар з цього приводу, але зі всіх контактів надходили лише автоматичі відповіді. Зокрема, директор з маркетингу Шон Лінн повідомив, що з 25 лютого не працює в Ruptly.

28 лютого зі сайту російського агентства була видалена сторінка, на якій розповідалось про 26 вищих співробітників.

Нагадаємо, у Молдові через незгоду з редакційною політикою звільнилася частина працівників радіо «Спутник Молдова»

Ілюстрація: Ruptly

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY