detector.media
28.02.2022 17:05
Працівники радіо «Спутник Молдова» звільнилися на знак незгоди з редакційною політикою
Працівники радіо «Спутник Молдова» звільнилися на знак незгоди з редакційною політикою
«Ми — громадяни цієї країни і не хочемо бути причетними до дезінформації та маніпулювання», — йдеться в заяві.

У Молдові звільнилася частина редакції радіо «Спутник Молдова». Про це повідомило видання NewsMaker із посиланням на допис журналіста Андрія Порубіна у фейсбуку. Наразі цей допис уже видалено, але зберігся допис його колеги Тетяни Чеботарь.

«Коли ви можете бути щитом, ви це робите, але коли у вас є вибір між "війною" і "війною", ви обираєте мир», — написала вона.

Журналістка розмістила фотографію звернення, підписаного журналістами. 

«У контексті останніх дуже важких подій у регіоні ми висловлюємо незгоду з редакційною політикою, яку нам зараз нав'язують і яка суперечить деонтологічним нормам журналістів та здоровому глузду. Ми — громадяни цієї країни і не хочемо бути причетними до дезінформації та маніпулювання. У редакції радіостанції ми намагалися зберігати соціальний та політичний баланс, але ситуація погіршилася. Ми виступаємо за мир та засуджуємо будь-яку військову агресію, яка несе із собою смерть», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, у Молдові 26 лютого заблокували проросійські сайти sputnik.md та gagauznews.md за інформацію, що розпалює ненависть та війну в умовах надзвичайного стану в країні. Згодом кремлівський портал Sputnik повідомив, що запустив нові сайти замість заблокованих.

Фото: facebook.com / 12345tannya

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY