detector.media
27.02.2022 10:21
Російська делегація прибула у Білорусь для переговорів. Зеленський каже, що Україна готова домовлятися в інших країнах
Російська делегація прибула у Білорусь для переговорів. Зеленський каже, що Україна готова домовлятися в інших країнах
Йдеться про держави, «з території яких в Україну не летять ракети, але не в Білорусі».

Сьогодні, 27 лютого, у Кремлі заявили, що російська делегація прибула у білоруський Гомель нібито на перемовини з українським керівництвом. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на Дмитра Пєскова. У свою чергу президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до переговорів із Росією у будь-якій країні, з території якої в Україну не летять ракети, але не в Білорусі.

Прессекретар російського президента заявив, що «відповідно до домовленостей, російська делегація із представників Міністерства закордонних справ, Міноборони та інших відомств, прибула в Білорусь.

Проте президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до білорусів наголосив, шо Україна хоче миру і хоче зустрічатися та домовлятися про закінчення війни, але не на території Білорусі. «Варшава, Братислава, Будапешт, Стамбул, Баку – це ми запропонували російській стороні. Та й будь-яке інше місто нам підходить – у країні, з території якої не летять ракети. Тільки так переговори можуть бути чесними та можуть справді закінчити війну», — сказав Зеленський у зверненні до білорусів.

Він додав, що якби з території Білорусі не було агресивних дій, перемовини могли б пройти у Мінську.

«На війні, яка йде зараз, ви з нами не на одному боці, на жаль. З вашої території війська Російської Федерації в Україні запускають ракети. З вашої території вбивають наших дітей, руйнують наші будинки. Намагаються підірвати все, що було збудовано за десятиліття. До речі, не лише нами, а й нашими батьками та дідами», — додав президент. 

Фото: Офіс президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY