detector.media
27.02.2022 09:41
Зеленський закликав іноземців вступати до лав тероборони та допомагати боронити Україну
Зеленський закликав іноземців вступати до лав тероборони та допомагати боронити Україну
Іноземці мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, зокрема й до лав Сил територіальної оборони ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян іноземних держав, які прагнуть допомогти Україні у її боротьбі проти російської агресії. Відповідну інформацію оприлюдив Офіс президента.

«Усі, хто хоче приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі, можуть приїхати й стати пліч-о-пліч з українцями проти загарбників XXI століття», – йдеться в повідомленні.

Згідно з Положенням про проходження військової служби у Збройних силах іноземцями та особами без громадянства, затвердженим указом президента України від 10 червня 2016 року № 248, іноземці мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, зокрема й до лав Сил територіальної оборони ЗСУ.

Керівництво України пропонує іноземцям приїхати та поповнити Сили територіальної оборони. Для цього сформують окремий підрозділ – Інтернаціональний легіон територіальної оборони України. Контактну інформацію можна отримати в Посольстві України у відповідній країні.

Фото: ukrmilitary.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY