detector.media
26.02.2022 15:55
Кулеба щодо фейку про «брудну бомбу»: Російська пропаганда зійшла з рейок
Кулеба щодо фейку про «брудну бомбу»: Російська пропаганда зійшла з рейок
Дмитро Кулеба: Російська пропаганда зійшла з рейок – Україна нібито може готуватися скинути «брудну бомбу» на територію РФ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що повідомлення російської пропаганди про нібито можливість підготовки Україною атаки «брудною бомбою» на території РФ є хворим фейком.

«Російська пропаганда зійшла з рейок і припускає, що Україна, можливо, готується скинути "брудну бомбу" на територію Росії. Це хворий фейк. Україна не має ядерної зброї, не веде жодних робіт з її створення/придбання. Ми є відповідальним членом Договору про нерозповсюдженні ядерної зброї», – написав Кулеба у твіттері.

26 лютого СБУ повідомила, що в тимчасово окупованому Донецьку існує ймовірність провокації – підриву промислових ємностей з хімічними речовинами.
У цій диверсії стосовно мирного населення планують звинуватити українських військових. СБУ заявила, що на відміну від російських окупантів Україна не вдається до таких методів.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України з використанням сухопутних сил, авіації, ракетних систем, здійснюючи обстріли українських міст.

Президент України Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Росія розпочала масштабний наступ на Україну та здійснює ракетні обстріли українських міст.

«Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та наших прикордонниках. У багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан по всій території України», – сказав Володимир Зеленський.

Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. За це рішення проголосували 300 народних депутатів.

24 лютого Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією. В Україні оголошена загальна мобілізація.

25 лютого президент Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів.

США, Канада, Велика Британія запровадили санкції проти Володимира Путіна, Сергія Лаврова та інших російських високопосадовців. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY