detector.media
25.02.2022 08:28
Історик і публіцист Тімоті Снайдер пояснив, чим Україна відрізняється від Росії, і закликав допомогти українцям
Історик і публіцист Тімоті Снайдер пояснив, чим Україна відрізняється від Росії, і закликав допомогти українцям
Дослідник історії Східної Європи пояснює західній спільноті, чому треба підтримувати Україну.

Американський історик і публіцист, фахівець із історії Східної Європи Тімоті Снайдер назвав кілька способів, у які світова спільнота може допомогти українцям у протистоянні російській агресії.

«Україна зазнала російського вторгнення, — пише Снайдер. — Цілий день люди запитують мене, що робити. Ви можете виявити солідарність, можете пожертвувати організації гроші. Це не зупинить війну, але це допоможе українцям упоратися. І це може врятувати життя». Він уточнює, що навіть невеликі пожертви організаціям, які допомагають українській армії, переселенцям, постраждалим від бойових дій дітям тощо можуть бути важливими.

«Росія і Україна багато в чому  різні, — пояснює Снайдер західним читачам. — Росія — мілітаризована країна, яка витрачає свої заробітки від нафти і газу на зброю та регулярно вторгається в інші країни. Україна має невелику армію з набагато меншою кількістю зброї. В Росії централізована держава й усе контролює одна людина (ми бачимо результат). Україна децентралізована й неформальна. Українська армія почасти підтримується з пожертв громадян». Він рекомендує жертвувати низці українських громадських організацій — «Госпітальєрам», Українському жіночому ветеранському руху, United Help Ukraine, «Крим-SOS», фонду «Голоси дітей» та благодійному фонду Сергія Жадана.

«Путін абсурдно стверджує, що вторгся в Україну, аби захистити російськомовних. Але російськомовні в Україні набагато вільніші за російськомовних у Росії, — пише Тімоті Снайдер, реагуючи на російську війну проти України. — Російськомовний громадянин Росії, який збирається йти в президенти, буде ув’язнений — як це сталося з Олексієм Навальним. В Україні російськомовний кандидат може взяти участь у президентських виборах і виграти — це траплялось не раз».

Тімоті Снайдер — автор низки книжок про історію Європи та зокрема Східної Європи: «Українська історія, російська політика, європейське майбутнє», «Про тиранію. Двадцять уроків двадцятого століття», «Шлях до несвободи. Росія, Європа, Америка» та інших.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY