detector.media
25.02.2022 08:00
Команда Docudays UA повідомила про перенесення кінофестивалю
Команда Docudays UA повідомила про перенесення кінофестивалю
Натомість вони створюють добірку українських фільмів для міжнародної аудиторії.

19 Docudays UA не відбудеться у зазначені дати, з 25 березня по 3 квітня. Про це йдеться у зверненні команди.

«Дорогі колеги, друзі та всі, хто підтримують нас у цей складний момент. У звʼязку з початком повномасштабних відкритих бойових дій з боку Російської Федерації на території України, наша команда ухвалила рішення перенести 19 Docudays UA до скасування воєнного стану та припинення російської агресії на території України», — йдеться у повідомленні Docuday UA.

Команда фестивалю закликала міжнародну кіноспільноту долучитися до інформаційного опору російській агресії, розповідати про Україну та  проводити покази українського документального кіно. 

«Сьогодні багато з нас прокинулося від звуків сирен, вибухів та дзвінків рідних у "старому-новому світі", де технології знищують будинки, захоплюють мирні міста та посилюють нерівності, — йдеться у зверненні. — Ми закликаємо фестивалі по всьому світу приєднатися до інформаційного опору російській агресії, розповідаючи про війну в Україні, виходячи на акції протесту та показуючи українське документальне кіно. Україна — мирна країна, яка ніколи не провокувала агресію Російської Федерації та зараз відстоює свою незалежність».

Як повідомляється, фахівці Docudays UA працює над добіркою українських фільмів для міжнародної аудиторії. Підтримати команду кінофестивалю можна за цим посиланням.

Нагадаємо, українські кінематографісти звернулися до міжнародної спільноти із закликом про допомогу та конкретні дії, які можуть повернути мир.

Фото з фейсбук-сторінки кінофестивалю

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY