detector.media
24.02.2022 20:27
Російські диверсанти захопили ЧАЕС — Подоляк
Російські диверсанти захопили ЧАЕС — Подоляк
В Офісі президента попереджають про провокації зі звинуваченням України та про загрозу руйнувань об'єктів, де зберігаються ядерні відходи.

Після запеклих сутичок із бійцями Національної гвардії російські диверсанти взяли під контроль територію ЧАЕС. Про це у коментарі УНІАН повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк

«Після жорстокого бою наш контроль за Чорнобильським майданчиком втрачено. Стан об'єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховища ядерних відходів невідомий, — сказав Михайло Подоляк. — Після абсолютно безглуздої атаки росіян на цьому напрямку неможливо говорити про те, що ЧАЕС в безпеці. Це одна з найсерйозніших загроз Європі сьогодні. Знаючи звички росіян, напевно вони вже готують провокаційні речі на ЧАЕС. Або скористаються ушкодженнями, отриманими об'єктами під час атаки, щоб звинуватити в цьому Україну, або самі пошкодять ці безумовно найнебезпечніші об'єкти».

Нагадаємо, російські війська увійшли до ЧАЕС з території Білорусі. На території атомної електростанції розташовано сховище небезпечних радіоактивних відходів, яке охороняють бійці Національної гвардії. Михайло Подоляк стосовно цього заявив заявив, що декілька диверсійно-розвідувальних груп РФ хотіли вчинити терористичний акт на ЧАЕС. А президент Володимир Зеленський назвав ці дії російських окупаційних сил «оголошенням війни всій Європі», адже існує ризик повторити трагедію 1986 року.

Фото: Вікіпедія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY