detector.media
24.02.2022 12:35
Російська «Новая газета» вийде частково українською мовою на підтримку України
Російська «Новая газета» вийде частково українською мовою на підтримку України
У газеті повідомили, що вважають війну, яку розв'язала Росія, безумством.

Російське видання «Новая газета» випустить номер частково українською мовою на підтримку України. Про це повідомляється в телеграм-акаунті видання.

У газеті повідомили, що не вважають українську «мовою ворога».

«Редакція "Новой газеты" визнає війну безумством. Редакція "Новой" не визнає Україну ворогом, а українська — мовою ворога. Саме тому частину важливих текстів у паперовому номері "Новой" на п'ятницю ми публікуємо двома мовами — російською та українською», — йдеться в повідомленні.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав не довіряти жодним російським ЗМІ та інформресурсам.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики оновило довідник «У разі надзвичайної ситуації або війни». В оновленому довіднику можна знайти покроковий план дій, як підготувати оселю, як захиститися від дезінформації, яка зараз посилюється, що робити, коли почули сирени, та правила поведінки в зоні бойових дій.

Зранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму.

Президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану.

«Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та наших прикордонниках. У багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан по всій території України», — сказав Володимир Зеленський.

Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. За це рішення проголосували 300 народних депутатів.

Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією.

Ілюстрація: Новая газета

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY