detector.media
Олександр Крумін
для «Детектора медіа»
23.02.2022 11:00
Бійка за Україну. Огляд політичних токшоу за 14—18 лютого 2022 року
Бійка за Україну. Огляд політичних токшоу за 14—18 лютого 2022 року
Бурмич бачить у владі «симбиоз нацизма с большевизмом», Мосейчук порівнює Путіна із серійним убивцею Онопрієнком, а Бутусов та Шуфрич міряються патріотизмом навкулачки.

Тема загрози повномасштабного російського вторгнення домінувала в етерах токшоу. Та конкретику від причетних до теми гостей можна було почути лише на ICTV та «1+1». В ефірі решти токшоу обговорення проблеми нефаховими спікерами або «попередниками» зводилося не лише до сварок, але й до бійок.

14 лютого, «Свобода слова», ICTV

В етері були головнокомандувач української армії Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резников, його заступниця Ганна Маляр, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, головний редактор «РБК-Україна» Сергій Щербина, блогер та учасник Тристоронньої контактної групи Денис Казанський, редактор «Фактів тижня» на ICTV Максим Крапівний, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Олександр Сушко. Разом вісім гостей (сім чоловіків та одна жінка)

Першим слово мав головнокомандувач української армії. Валерій Залужний запевнив: армія проводить регулярні навчання і готова захищати країну. Російські війська у кількості 120 тисяч чоловік натомість переміщуються вздовж кордону, але, за словами генерала-лейтенанта, ознак наступу станом на 14 лютого не було. 

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр сказала, що «паніка — у смартфонах». Бо нашим військом, мовляв, керують досвідчені бойові командири, та й Захід надає неабияку військову допомогу. Риторику продовжив керівник Маляр — міністр оборони Олексій Резников. Казав, що підстав «збирати чемодани» немає. Бо нині, мовляв, мав розмову з колегою з Білорусі, стосунки з якою, на погляд урядовця, «залишаються дружніми» (гм, а як послухати невизнаного Україною самопроголошеного президента, то не дуже). Тамтешній міністр, говорив Резников, пообіцяв: білорусько-російські навчання неподалік українських кордонів триватимуть до 20 лютого, і після того почнеться відведення військ. Як виявилося, очільник Міноборони Білорусі Віктор Хренін сказав українському колезі неправду: «навчання» біля кордонів нашої держави вирішили продовжити. На невизначений час — і це вже радше схоже на окупацію. 

Журналіст Сергій Щербина цікавився у Олексія Резникова, чи можливе впровадження в Україні військового стану. Міністр певнив, що підстав для того немає. Українська розвідка, мовляв, контролює ситуацію, і зустрічати агресора українське військо готове. Виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Олександр Сушко допитувався, чи є план дій для тероборони Києва в разі атаки на столицю? Резников відповів, що не вірить у такі дії агресора, адже це «технічно важко». 

Виступи гостей перервали трансляцією звернення президента Зеленського. Далі доповідав уже міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Він підтвердив свою заяву, що кожного, хто захоче захопити українську адмінбудівлю, розстріляють спецпризначенці. Як і колеги-урядовці, гість закликав українців не панікувати, натомість вступати до лав тероборони.

Нинішній етер «Свободи слова» на ICTV тривав рекордні 40 хвилин. При цьому вкотре показавши: відсутність токсичних спікерів та запрошення до дискусії тих, хто «в темі», дозволяє висвітлити те чи інше питання навіть у такому короткому випуску.

15 лютого, «Пульс», UkrLive

Гостями сольних блоків були колишня уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, до якої включенням приєднувалися колишній перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш та громадянин Кореї Стефан Сонг. У гуртовому етері кричали народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Анатолій Бурмич, міністр охорони здоров’я в уряді Яценюка Олег Мусій, міністр економіки часів Кучми Віктор Суслов, заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони часів Кучми Петро Гаращук, депутат Європарламенту від Словаччини Мирослав Радачовський, політичні коментатори Ростислав Балабан, Олександр Кочетков, Денис Невядомський, Кирило Сазонов, Олексій Буряченко, Олександра Решмедилова, Катерина Одарченко. Гуртом 14 гостей (11 чоловіків та троє жінок).

         

Учасниця сольного блоку, колишня омбудсманка Валерія Лутковська, традиційно для гостей цієї частини, «прогрівала» дискусію. Казала, що ми — «пішаки у геополітичній грі». Та що заяви посла України у Великій Британії Вадима Пристайка про можливість відмови від вступу до НАТО — саме те, чого від нас у світі й чекають. Додавши, що «можна розвиватись і без НАТО», а «Швейцарія — не член ЄС». Але ж цій країні не загрожує сусід-агресор. Ще було, що українські телеканали закривають у «неконституційний спосіб», а також що «своїх» (на кшталт нардепа Олександра Трухіна) у владі, мовляв, захищають, а для решти (типу олігарха Олександра Ярославського) — закон. 

У промові знайшлося місце включенню корейця Стефана Сонга, який розповів, що планує тимчасово виїхати з України орієнтовно на місяць. Спілкування з іноземцем, який збирається покинути нестабільну країну, вочевидь, мало посилити у глядачів відчуття тривоги.  Ведучий Павло Кужеєв, у свою чергу, нагадував: за Зеленського значно зріс так званий «індекс борщу» — подорожчав набір продуктів, необхідний для приготування трьох літрів страви.

За Зеленського і борщу не наїсися

Ще про «зубожіння» українського народу, вочевидь, мало свідчити відео з Херсона, де натовп людей штурмував магазин «секонд хенду». Хоча ведучі забули згадати, що подібні явища біля магазинів вживаного одягу трапляються по всій Україні у дні, коли завозять новий товар, і перші покупці мають шанс вибрати найкращі речі. Павло Кужеєв натомість питав у гості, чи це порушення прав людини. Та відповіла «так», бо йдеться, мовляв, про неможливість задовольнити базові потреби. 

Колишній перший заступник секретаря РНБО часів Ющенка-Януковича Степан Гавриш, ввімкнувшись до етеру слідом, сказав, що доказів можливого вторгнення Росії не бачить, а питання війни «буде знято». Гуртовий блок традиційно зводився до критики дій влади та оспівування Мінських домовленостей. Які, на думку проросійських гостей етеру, не бажає виконувати саме Україна, хоча і мусить. За апокаліптичні сценарії відповідав міністр часів Яценюка Олег Мусій. Казав, що «псевдозахідні партнери» (!) зрадять Україну, Путін визнає легітимність терористичних республік, а з тим ми втратимо частину Донбасу.  За те, що російський президент зрештою визнає псевдореспубліки, висловилися і нардеп від «ОПЗЖ» Анатолій Бурмич (він також агітував за повернення окупованої частини Донеччини і Луганщини до України шляхом надання особливого статусу) та політкоментатор Ростислав Балабан. Не погодився з думкою політкоментатор Кирило Сазонов.

Зрештою скептики мали рацію: Володимир Путін таки визнав вигадані республіки після того, як його попросили про це російська Держдума і ватажки бойовиків Пушилін та Пасічник.  Пізніше Олег Мусій ратував за дочасні вибори в Україні та говорив, що «Зеленський купив чотири телеканали», не перелічивши, які саме. Про канали і понеслося. Ведуча Євгенія Скорина підхопила тему «тиску влади на ЗМІ», а до обговорення онлайн долучили депутата Європарламенту Мирослава Радачовського. Той казав, що так може чинити «недемократическое правительство», а дії влади — «это стыдно». Фраза європарламентаря про «братские народы» наштовхувала на думку, що пан Радачовський — проросійський політик. Побоювання підтвердилися

Нардеп від політсили Медведчука Анатолій Бурмич пішов далі: винуватив представників ЄС у тому, що вони не запровадили жодних санкцій щодо Зеленського та Данілова у відповідь на «тиск на ЗМІ» (може, тому, що у цьому випадку санкції — виправдані?). Але владі, мовляв, потрібні лише «керовані ЗМІ». Пізніше той-таки Бурмич говорив, що влада в Україні — «симбиоз нацизма с большевизмом». Політкоментатор Олексій Буряченко, який ледь не одноголосно у студії санкції підтримав, почав допитуватися у політика, хто анексував Крим та розв’язав війну на Донбасі. Бурмич відбивався: «это — следствие». Таку ж риторику, нагадаємо, в етерах провадить і екснардеп Євгеній Мураєв. 

Ці більшовики вже в печінках сидять!

Політкоментатор Буряченко, висловлюючись за санкції як питання нацбезпеки, очікувано наштовхнувся на агресивну критику більшості присутніх. Особливо промовистою була фраза Дениса Невядомського, що «яйца и хлеб — вот национальная безопасность». Ведучий Кужеєв продовжував думку гостя словами про здорожчання води в деяких регіонах.  Колишній заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони часів Кучми Петро Гаращук, у свою чергу, похвалив Кужеєва словами: «Ви — гарний ведучий […], нікого не перебиваєте». Хоча здебільшого на токшоу типу «Пульсу» ведучі перебивають тільки «невгодних», тоді як для своїх дійсно «повний безліміт». 

Балаканину ведучих перервав брифінг Джозефа Байдена, де той згадував безпекову ситуацію у світі. Вислухавши президента США, політкоментатор Невядомський зробив висновки: «Целью США является подрыв экономики России», а представники Сполучених Штатів хочуть «за наш счет решить свои вопросы». Занадто передбачувано для токшоу рівня «Пульсу»

17 лютого, «Право на владу», «1+1»

Участь брали секретар РНБО Олексій Данілов, віцепрем’єрка — міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова, нардепи: лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, голова партії «За майбутнє» Ігор Палиця, Нестор Шуфрич («ОПЗЖ»), Вікторія Гриб (позафракційна), генерал української армії Олександр Павлюк, головний редактор «РБК-Україна» Сергій Щербина, міністр закордонних справ часів Порошенка Павло Клімкін, російська журналістка Юлія Латиніна, телеведучий Остап Дроздов, актор Володимир Горянський. Разом 13 гостей (вісім чоловіків та п’ять жінок).

  

Випуск Наталя Мосейчук розпочала словами: «Паніку сіяти не можна, але треба сказати людям, що відбувається». На екран вивели відео обстрілів українських територій, а згодом — тематичний сюжет.  Непохитним був секретар РНБО. Олексій Данілов твердив, що не бачить загрози повномасштабної військової операції, а партнери допомагають Україні. Сили боронити нашу землю, мовляв, є, хоч п’ята колона і розхитує зсередини. Побачивши знервованість Шуфрича, ведуча сказала йому: «Це не ви». Хоча звідки вона знає, кого мав на увазі Данілов? Нестор Шуфрич у цей час займався звичним для представника «ОПЗЖ»: просував ідею виконання Мінських угод та нагадував, що його фракція «обрана народом України».

Секретар РНБО бідкався, що українцям дорого коштує «російська фронда» у Верховній Раді, бо платимо ми життями наших захисників. Ще Данілов нагадував, що виконувати Мінські угоди не хоче саме Росія. Наталя Мосейчук із цим погодилася, Шуфрич очікувано заперечив. Встиг нардеп і пропіарити власні миротворчі «здобутки»: мовляв, у червні 2014 року разом із Медведчуком могли зупинити військовий конфлікт на Донбасі, та «Порошенко вирішив воювати». Можливість вільно піаритися у студії «Права на владу» мав колись незмінний учасник етерів, а нині трохи підзабутий лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця.

Він розкритикував не лише Мінські угоди, як невигідні для України, але й попередню владу за те, що допустили масову загибель воїнів у котлах. Ганив Палиця і представників «ОПЗЖ», а одного з нардепів фракції — Іллю Киву — на погляд гостя, давно треба затримати за державну зраду. Шуфрич трагікомічно сказав, що Кива — «герой Дебальцевого». Так собі в «ОПЗЖ» герої. 

Далі на екран вивели пряму мову Путіна, вчинки якого ведуча порівняла із діями серійного вбивці Анатолія Онопрієнка. Як і покійний нині злочинець, президент Росії, на погляд Наталі Мосейчук — «садюга с многолетним стажем». Долучена до дискусії російська журналістка Юлія Латиніна назвала порівняння некоректним.  Платівку, що українці на окупованих територіях Донбасу не захищені владою, заводила позафракційна депутатка Вікторія Гриб, близька до Ріната Ахметова. Олексій Данілов відповів, що «ми по них не стріляємо». Заспокоювати українців також бралися генерал Олександр Павлюк (говорив, що ситуація на кордонах — контрольована, а армія відповідає на вогонь терористів), а також генпрокурорка Ірина Венедиктова (сказала, що правоохоронці «готові до викликів»). Ведуча запитувала у гості, чи буде реакція на прокремлівські заяви української юристки та блогерки Тетяни Монтян на засіданні Радбезу ООН? Венедиктова сказала, що слова пропагандистки «без уваги не залишаться».

Далі до центрального мікрофону вийшов голова партії «За майбутнє» Ігор Палиця. Виглядало дивно, адже, наприклад, міністерка з реінтеграції Верещук на той час іще не брала слова. Та соратнику Ігоря Коломойського в етері «1+1» раді завжди, тож гість піарився згадками своєї ефективної роботи на посаді голови Одеської облдержадміністрації у часи початку війни з Росією. Тоді, мовляв, російського сценарію у регіоні не допустили. Та за кілька хвилин Ігор Палиця вже не відкидав варіанту обрання до українського парламенту представників бойовиків.  Головред «РБК-Україна» Сергій Щербина слушно наголошував: «Вопрос не в НАТО — Путину нужна вся Украина». А Шуфрич, вкотре критикуючи чинну владу, наштовхнувся на зауваження міністерки Верещук. Мовляв, його політичний досвід «не дозволяє повчати президента». 

Шуфрич згадує свій багатий політичний досвід

Далі черга піаритися настала вже для майстрині цієї справи — Юлії Тимошенко. Вона теж критикувала Мінські угоди, а також, у власному стилі запропонувала «рятівний» для України законопроєкт авторства власної політсили. У ньому, зокрема, йдеться, що Україна має звернутися до міжнародних кредиторів із пропозицією списання боргів, а до країн Будапештського меморандуму — з вимогою зафіксованих у документі безпекових гарантій.  Примітно, що за два дні, виступаючи на безпековій конференції у Мюнхені, президент Зеленський вимагав у світових лідерів чіткіших гарантій безпеки України та, у разі відсутності консультацій, погрожував вважати Будапештський меморандум таким, що «не працює». Було це заготовкою Офісу президента чи у команді Зеленського запозичили ідеї «Батьківщини», невідомо. Втім  мюнхенську промову глави держави Юлія Тимошенко згодом похвалила. Віцепрем’єрка Верещук і нардеп Шуфрич у цей час сперечалися, який вислів свого часу вжив президент Німеччини Штайнмаєр: закликав Путіна «послабити» чи «зняти зашморг із шиї України»? Верещук стояла на першому варіанті, Шуфрич наполягав на другому, вимагаючи в урядовиці вибачитися перед німецьким політиком для запобігання «дипломатичного скандалу». Ведуча вставила фразу, що бути незгодним з усіма діями влади та галасувати у студії — це «роль "Європейської солідарності"». Відповідати було нікому: представники партії Порошенка і досі бойкотують «Право на владу».

(скрін, Тимошенко) Коли прийшла піаритись на «1+1», а під час твого виступу розпочалася недоречна суперечка

Понизити градус дискусії у студії та напруження серед українців взявся актор Володимир Горянський. Мовляв, перебуваючи на гастролях на сході України, панічних настроїв не побачив. Ведуча подякувала представникам культури за підтримку. 

18 лютого, «П’ятниця. Вечір», «Наш»

Гостями шоу, яке тепер можна бачити тільки в ютубі, були власник телеканалу «Наш», лідер партії «Наші» Євгеній Мураєв (соло), народні депутати Нестор Шуфрич, Олександр Лукашев («Опозиційна платформа – За життя»), Сергій Шахов (група «Довіра»), голова політради партії «Наші» Олександр Долженков, заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони часів Кучми Петро Гаращук, американський військовий Гаррі Табах, екснардеп різних скликань Юрій Кармазін, політкоментатори Кирило Куликов, Віктор Скаршевський, Валерій Клочок, Юрій Подорожний, Володимир Воля. Разом 13 чоловіків.

 

Гість сольного блоку Євгеній Мураєв, який пізніше пішов на токшоу «Свобода слова Савіка Шустера», де проросійські тези не можна озвучувати так агресивно, намагався «виговоритися» на своєму ютуб-каналі. Говорив, що українська влада не готова до військового розв’язання конфлікту. Нині, мовляв, усе залежить «от мудрости Зеленского». А як же Путін? А ніяк: Мураєв продовжує вважати, що «России война не выгодна», бо вони, мовляв, успішно торгують нафтою і газом (то й що?). Проросійські заяви гостя студії перервали включенням начебто мешканця окупованого Донецька Юрія. Той сказав, що нині (вечір п’ятниці, 18 лютого) вибухів навколо не чутно. Ще додав, що «нас унизила Украина». Ну звісно, що Росія і терористи тут ні до чого. Мураєв вів далі: на його погляд, «неподконтрольные республики чувствуют опасность от ВСУ», а сам Мураєв «не видит ничего страшного в диалоге» з терористами. Україна, мовляв, «пугает» Росію навчаннями з НАТО. Те, що Росія тисне на Україну безкінечними навчаннями з Білоруссю, Мураєва не обходить. Ще було, що «главный бенефициар войны — США». У гуртовому блоці проросійські гості за підтримки ведучих тиснули на виконання Україною Мінських угод. 

Валерій Клочок ставить енергетичний блок від російської пропаганди

Чи не найрізкіші проросійські тези просував єдиний відомий науці соратник Мураєва по партії «Наші». Олександр Долженков певнив, що у ситуації, коли йшло у бік легітимізації терористичних республік, «виноваты политики в принципе». Коли ж ведучі нагадали гостеві, що, згідно із метаданими, ватажки терористів записували звернення про евакуацію місцевого населення заздалегідь, гість сказав: «Это говорит о том, что градус повышается». І все? Між критикою дій влади затесалися і слова подяки. Це давно забутий усіма політичний діяч Юрій Кармазін дякував представникам «Нашого» та критикував запроваджені проти телеканалу санкції. Та щойно назвав Путіна «покидьком», зійшовся у суперечці з Долженковим. Єдиним захисником дій влади, присутнім на цей момент у студії, був політкоментатор Юрій Подорожний. Він казав, що Росія знущається з мешканців окупованих територій, а наша сторона діє правильно. За це наштовхнувся на заперечення проросійських гостей, а потім — на зауваження ведучої Ангеліни Пичик, що у студії «балаган, ні чорта не чути». Наприкінці випуску ведучий Антон Довлатов спробував пояснити глядачам, що значить запланована Росією операція «Кидок мангуста». Який, мовляв, перед вирішальним кидком на змію присипляє її пильність. Таким чином, мовляв, можуть діяти і на наших військових. Та Олександр Долженков наполягав: все вирішиться не на полі бою, а у рішеннях нашої влади. Про російську знову ні пари з вуст.

18 лютого, «Свобода слова Савіка Шустера», «Україна»

В етері були нардепи Петро Порошенко («Європейська солідарність»), Нестор Шуфрич («ОПЗЖ»), головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов, прем’єрміністр 2014-2016 років Арсеній Яценюк, проросійський екснардеп Євгеній Мураєв, колишній секретар РНБО Олександр Данилюк, міністр оборони уряду Гончарука Андрій Загороднюк, лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький, міністр закордонних справ часів Ющенка Володимир Огризко, заступник генпрокурора України часів Порошенка Давид Сакварелідзе. Разом десять чоловіків.

Зібрання «колишніх», на яке знову не прийшли представники чинної влади, Савік Шустер гучно назвав «военным кабинетом». На старті програми показали сюжет про обстріляний бойовиками дитсадок у Станиці Луганській, а потому майже відразу — сюжет російського пропагандистського «Первого канала» про «захват Украиной Донбасса».  Чи не найбільш мілітаристичною була промова лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка. Той вказував, що Путін готується до війни із застосуванням ракет. Тому, мовляв, Україні треба розгорнути системи залпового вогню та збільшити забезпечення військових.

А от за проросійські наративи відповідав Євгеній Мураєв. Він, як і за годину до того на телеканалі «Наш», казав, що Росія у військовому конфлікті не зацікавлена. Та нині додав, що воювати не хочуть і «неподконтрольные республики». Тож не варто, мовляв, навіть згадувати про підсилення армії та розгортання озброєння, аби нікого не рознервувати. Арсеній Яценюк, а згодом і Петро Порошенко назвали сказане Мураєвим «російськими наративами».  Нестор Шуфрич розкритикував Порошенка за те, що той у 2017 році начебто «получил из России дивиденды: 75 миллионов долларов от Путина за свою шоколадную фабрику в Липецке». Лідер «ЄС» кричав, що «цей негідник відповість у суді». Перед першою перервою головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов сказав, що «у нас здесь есть два российских клоуна в студии». Які, мовляв, будуть тут робити «балаган». Під критику журналіста Нестор Шуфрич покинув студію. Як показали подальші події, краще би він потім не повертався. 

У другому блоці знову сперечалися Мураєв та Яценюк. Перший казав, що армія «не может защитить мирное население», другий хотів, аби проросійського опонента самого відправили у зону бойових дій. В цей час до студії повернувся Шуфрич, згадавши про начебто «договорные обстрелы» з боку учасників конфлікту на Донбасі. Інформацію категорично заперечував Юрій Бутусов, називаючи Шуфрича і Мураєва «предателями в студии». Побіжно журналіст похвалив санкції Зеленського щодо телеканалів обох проросійських політиків. Та Нестор Шуфрич стояв на своєму: мовляв, войовничі нині Порошенко та Яценюк «отдали Крым и Донбасс». П’ятий президент кричав, що зі 130 порушених проти нього чинною владою справ декілька — «за заявою цього негідника». Тоді як за каденції, мовляв, звільнив «2/3 окупованого Донбасу» (улюблена штабна теза «ЄС»).  Шуфрич відбивався вже крилатою фразою «Жму руку. Обнимаю». Пізніше добивав опонента словами, що той «был в правительстве Азарова министром экономики». Порошенко сказав, що опонент — «російський клоун».

Не давав розслабитися Шуфричу і Юрій Бутусов. На слова проросійського депутата про «вторую фракцию в парламенте» нагадував, що «вся фракция сбежала» за кордон, а Шустер, мовляв, взагалі не має давати слова таким людям. Суперечка набирала обертів, та коли здавалося, що опоненти зупиняться на взаємних звинуваченнях, Бутусов вдарив Шуфрича в обличчя. Той відповів, а далі опоненти, немов бійці змішаних єдиноборств, перевели сутичку у «партер», перейшовши на боротьбу. Бутусов відчайдушно намагався виконати Шуфричу задушливий прийом, та гурт гостей на чолі з Білецьким кинулися зупиняти сутичку. У підсумку бійців розтягли, а Шуфрич знову покинув студію. І знову згодом повернувся, намагаючись спровокувати Бутусова на «бій-реванш». Його не вийшло: між опонентами стали гості та ведучий. 

 Якби суперники змагалися за правилами, з Бутусова могли би зняти очки за подряпини суперника 

Шуфрич продовжив винуватити Порошенка, нині вже за Мінські угоди. Лідер «ЄС» сказав, що опонент — «провокатор», а Юрій Бутусов закидав Шустеру, що представник «ОПЗЖ» «ведет программу вместо вас». «Вы меня не провоцируйте. Ведь если я дам в морду, вы не встанете», — відреагував до того спокійний Шустер. Додавши, що «руками и ногами проблемы не решаются». Під завісу випуску ведучий перепросив у глядачів за інцидент.

Токшоу, що не потрапили в огляд:

16 лютого, «Український формат», UkrLive

У програмі участь взяли народні депутати Віктор Чорний («ОПЗЖ»), Євгеній Шевченко (позафракційний), парламентарка восьмого скликання Надія Савченко (ВО «Батьківщина»), депутат Харківської міськради Андрій Лесик («ОПЗЖ»), політичні коментатори Юрій Дудкін, Петро Гаращук, Ігор Гарбарук, Олександр Охріменко, Дмитро Фіщенко. Разом девять гостей (вісім чоловіків та одна жінка).

18 лютого, «Моя Україна», Прямий

У програмі взяли участь народні депутати Олексій Гончаренко, Володимир Ар’єв («Європейська солідарність»), Роман Соха (позафракційний), Сергій Шахов («Довіра»), Інна Совсун («Голос»), колишній посол України у США Олег Шамшур, міністр соцполітики уряду Гройсмана Андрій Рева, Тарас Чорновіл (Партія регіонів), Борислав Береза (позафракційний), політкоментатор Сергій Попов, блогер та учасник ТКГ Денис Казанський, російський політичний діяч Владислав Іноземцев. Разом 12 гостей (11 чоловіків та одна жінка).

Виготовлення цього моніторингового звіту стало можливим завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що була надана через проект «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.  Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації «Детектор медіа» та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY