detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
23.02.2022 16:06
У парламенті створили міжфракційне об’єднання «Порядок денний: деколонізація»
У парламенті створили міжфракційне об’єднання «Порядок денний: деколонізація»
Завдання об’єднання – протидія російській пропаганді, звільнення культурно-освітного та інформаційного простору від панування російських міфологем та фейків та ін.

23 лютого 2022 року в парламенті створено міжфракційне об’єднання «Порядок денний: деколонізація», яке очолив Володимир В’ятрович. Про це оголосив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

До об’єднання увійшли 39 народних депутатів з різних фракцій, серед яких – і кілька членів Комітету гуманітарної та інформаційної політики, зокрема Микита Потураєв (фракція «Слуга народу»), перша заступниця голови Ірина Констанкевич (депутатська група «За майбутнє»), Софія Федина, Микола Княжицький і Володимир В’ятрович (фракція «Європейська солідарність»).

Ключова мета цього міжфракційного об’єднання – звільнення України від наслідків російської колонізаційної політики і руйнівного впливу Росії на ключові сфери суспільного життя. Втілюватимуть у життя цю мету через ухвалення відповідних законів. Про це написав на своїй сторінці у Facebook Володимир Вятрович.

«Сьогодні ми разом з 39 депутатами з різних фракцій створили в парламенті міжфракційне об’єднання «Порядок денний: деколонізація». Ключова мета - звільнення України від наслідків російської колонізаційної політики і руйнівного впливу Росії на ключові сфери суспільного життя. Ключові завдання: протидіяти будь-яким формам російської пропаганди; звільнити культурно-освітній та інформаційний простір від панування російських міфологем та фейків; утверджувати українську мову в усіх сферах суспільного життя; припинити діяльність в Україні проросійських структур, очистити органи влади від проросійських посадовців та політиків; встановити відповідальність за колабораціонізм; посилити санкції проти держави-агресора та її спільників; формувати стійкі патріотичні переконання у громадян України, перш за все молоді; посилити комунікацію з мешканцями окупованих територій та їх залучення до українського контексту; продовжити осучаснення української армії, курс на євроатлантичну інтеграцію України; досягати енергетичної незалежності України від Росії. Ключові інструменти - проєкти законів та державних рішень, навколо яких має формуватися суспільний і політичний консенсус», – написав Володимир В’ятрович.

Фото: zaxid.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY