detector.media
23.02.2022 14:09
Команда фільму «Носоріг» планує переказати частину грошей з продажу квитків на допомогу армії
Команда фільму «Носоріг» планує переказати частину грошей з продажу квитків на допомогу армії
З 24 лютого по 10 гривень з кожного квитка на сеанси в усіх кінотеатрах країни, де показують стрічку, підуть на підтримку благодійного фонду «Повернись живим».

Команда фільму «Носоріг» планує переказати частину грошей з продажу квитків на допомогу українській армії. Про це повідомила компанія «Артхаус Трафік».

Так, з 24 лютого по 10 гривень з кожного квитка на сеанси в усіх кінотеатрах країни, де показують стрічку, підуть на підтримку благодійного фонду «Повернись живим», який допомагає українським ветеранам та військовим, що воюють на Донбасі.

«Носоріг» – це друга повнометражна робота Олега Сенцова. Сюжет кримінальної драми розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой на прізвисько «Носоріг» потрапляє до кримінального світу. І цей шлях приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

У 2012 році проєкт фільму переміг на 3-му пітчингу Держкіно, у 2013 році розпочалася підготовка до зйомок, але фільм тоді не було знято через арешт Сенцова. 

Зйомки стрічки завершились у грудні 2020 року. Фільм є копродукцією України, Німеччини та Польщі. Загальний бюджет фільму складає 1,65 млн євро. Держкіно спрямувало на виробництво 25 млн грн.

Проєкт також отримав фінансову підтримку від Eurimages, німецького кінофонду Medienboard Berlin-Brandenburg і Польського кіноінституту

Світова прем'єра стрічки відбулась на Венеційському кінофестивалі у програмі «Горизонти».

Стрічку «Носоріг» придбав Netflix, а в український прокат вона вийшла 17 лютого, зібравши за перший вікенд майже 3,7 млн грн.

Огляд стрічки від кінокритика Ігоря Грабовича читайте за посиланням.

Фото: «Артхаус Трафік»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY