detector.media
22.02.2022 21:45
«Київ має відмовитися від зброї». Путін назвав умови для врегулювання «конфлікту»
«Київ має відмовитися від зброї». Путін назвав умови для врегулювання «конфлікту»
Президент РФ ставить вимогу не постачати Україні зброю. А тим часом Росія заручилася підтримкою Азербайджану про взаємне постачання військової допомоги.

Президент РФ Володимир Путін сформулював чотири умови, які вважає важливими для діалогу з Києвом. Про це він сказав під час пресконференції за підсумками переговорів із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Результатом зустрічі стала домовленість Росії та Азербайджану про взаємне постачання військової допомоги.

Перш, ніж відповідати на запитання журналістки, Путін переформулював її питання і поставив його собі таким чином: «З боку Києва що може відбутися, щоб ситуація, на нашу думку, вважалася урегульованою в довгостроковій історичній перспективі. Щоб ми могли жити спокійно, щоби не йшла мова про конфлікти, а тим більше, озброєні».

«Найкращим рішенням було б те, щоб київська влада не втрачала обличчя, щоб київська влада сама відмовилася від вступу до НАТО і по суті реалізувала б ідею нейтайлітету», — сказав Путін.

Особливе занепокоєння президента РФ викликає постачання зброї Україні.

«Все [щодо мирного урегулювання —ДМ ] можна за одну секунду перевернути, якщо наші так звані патнери будуть накачувати київський режим сучасними видами зброї. Тому найголовніший пункт — це відома ступінь демілітаризації сучасної України. Це єдиний фактор, що об’єктивно піддається контролю, за яким можна спостерігати і на який можна реагувати», — сказав президент РФ.

Загалом він висунув чотири умови для врегулювання ситуації з Україною:

1. Визнати «волевиявлення» людей, які мешкають у Севастополі і в Криму та голосували на незаконному референдумі про статус Криму.

2. Відмовитися від вступу України до НАТО, що, на думку Путіна, свідчило б про нейтрайлітет.

3. Реалізація Мінських угод, які Путін грубо порушив, визнавши незалежність терористичних об’єднань «ЛНР» та «ДНР».

4. Київ має відмовитися приймати допомогу для посилення обороноздатності України.

На початку пресконференції, відповідаючи на питання журналіста про «Минские договорённости», Путін перепитав: «А при чём тут мирные договорённости?» та пояснив, що просто не розчув запитання. Він звинуватив офіційний Київ у буцімто відмові виконувати Мінські домовленості та в «геноциді і знущаннні» над мешканцями окупованих Росією областей України. 

«А зараз Мінських угод не існує. Навіщо ж їх виконувати, якщо ми визнали незалежність цих утворень»,  сказав Путін.

Нагадаємо,  21 лютого Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської областей України задля «підтримки миру».

Визнання терористичних утворень відбулось на тлі повідомлень західних країн про підготовку Росією масштабного вторгнення до України.

Фото: скріншот з трансляції пресконференції Володимира Путіна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY