detector.media
21.02.2022 21:36
Путін підписав укази про визнання «незалежності» терористичних «ДНР» і «ЛНР»
Путін підписав укази про визнання «незалежності» терористичних «ДНР» і «ЛНР»
Визнанню передувала розлога псевдоісторична лекція Путіна, насичена образами та претензіями до Заходу та України.

Президент Росії Володимир Путін під час звернення до народу Росії визнав «незалежність» маріонеткових терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР». Відповідні укази Путін підписав у понеділок, 21 лютого.

Коментуючи спровоковане Росією загострення на сході України Путін заявив про «геноцид» місцевих мешканців, які мовляв, виступили  проти «печерного націоналізму» і «борються за право говорити рідною мовою».  

«Вважаю за необхідне ухвалити давно назріле рішення – визнати суверенітет "ДНР" і "ЛНР" і підписати з ними договір про дружбу і взаємодопомогу...Прошу Федеральні збори підтримати це рішення, а потім ратифікувати договори про дружбу й взаємну допомогу з обома "республіками"», – заявив Путін.  

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю.

Визнанню передувала розлога псевдоісторична лекція Путіна, у якій він повторив тези російської пропаганди, мовляв, Україна виникла унаслідок «розпаду історичної Росії» і нібито знаходиться під повним «зовнішнім управлінням».

«Сучасна Україна цілком і повністю була створена комуністичною Росією», – стверджує Путін.

Революцію гідності у 2014 році Путін знову назвав «державним переворотом», а вступ України до НАТО – «прямою загрозою безпеці Росії». Також Путін повторив свою стару тезу про «ошукану» Росію, якій буцімто обіцяли не розширювати НАТО за рахунок країн колишнього Варшавського блоку і СРСР.

На думку Путіна, Україна хоче відновити ядерний статус, мовляв, вона для цього має всі можливості і технології. 

Визнання терористичних утворень відбулось на тлі повідомлень західних країн про підготовку Росією масштабного вторгнення до України.

21 лютого 2022 року Путін скликав позачерговий Радбез Росії, який виступив за визнання Москвою цих маріонеткових  утворень. 15 лютого з відповідним закликом до Путіна виступила Держдума Росії.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. Також Москва видає російські паспорти місцевому населенню.

Фото: пресслужба президента Росії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY